AKTUĀLĀS IZSTĀDES | ARHĪVS | PAR MUMS ENGLISH  
     

Sekojiet aktualitātēm par izstādēm, lekcijām un mākslinieku prezentācijām  www.twitter.com/FotoKvartals

     
     

Ieva Epnere. Zaļā zeme
2010. gada 4. septembris – 3. oktobris

Ieva Epnere, raksturojot krāsu fotogrāfiju sēriju “Zaļā zeme”, norāda, ka tā ir “Latvijas mazpilsētas Vaiņodes portretējums. Kādreiz tik aktīvā un apdzīvotā vieta šodien piedzīvo citus laikus. Agrāk Vaiņode bija atpūtas un ārstēšanās vieta plaušu slimniekiem, padomju laikos Vaiņode bija slavena ar savu Baltijā lielāko un stratēģiski nozīmīgāko militāro lidlauku, kā arī dzelzceļa līniju. Šobrīd pēc padomju armijas iziešanas un  dzelzceļa līnijas slēgšanas mazpilsēta apvīta ar vientulības auru. Vietas, kur agrāk kūsāja dzīvība, ir pārvērtušās par aizaugušām zaļām pļavām.” Fotogrāfijas ekspozīcijā papildinās instalācija.
Ieva Epnere (1977) savos darbos izmanto fotogrāfijas izteiksmes līdzekļus, papildinot tos ar videodarbiem. Izstādēs piedalās kopš 2002. gada. 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, piedalījusies vairākās starptautiskās radošās darbnīcās (Somijā, Polijā, Slovēnijā u.c.), strādājusi mākslinieku rezidencēs (Ķelnē, Diseldorfā, Hafnarborgā u.c.) Vairāku personālizstāžu autore: “Mikrorajons” (2007, Rīga), “Satiktie” (2006, Rīga), “Es gribētu būt...” (2006, Rīga), “Tikšanās” (2006, Diseldorfa), “Ceļojošā cirka piezīmes” (2004, Rīga) un “Rita” (2003, Rīga). Piedalījusies vairākās starptautiskās fotoizstādēs Latvijā un pasaulē (Austrijā, Baltkrievijā, Zviedrijā, Vācijā, Francijā, Ukrainā u.c.).

Izstādi atbalsta: Epson, FineArtPrint, GroGlass, Vaiņodes Novads.
Izstādes fotogrāfijas drukātas FineArtPrint.lv ar Epson SP7900 printeri uz Epson Traditional Photo papīra.

 

Ieva Epnere. No sērijas “Zaļā zeme”.
© Ieva Epnere

 
 
   
     

Reinis Hofmanis. Sale (Pārdod)
8. – 31. oktobris, 2010

Reinis Hofmanis par fotogrāfiju sēriju Sale (Pārdod): “Darbā skartas divas man svarīgas tēmas – ainava kā kultūrģeogrāfisks fenomens, un zīme kā patērētājkultūras simbols. Šiem elementiem mijiedarbojoties, ainava kļūst par uzskatāmu liecību konkrētā laikmeta ietekmei uz vidi. Manu interesi saista attiecības starp ainavu un zīmi, kā mainās telpas uztvere tajā, iekļaujot dažādus elementus. Ainava ir dabas un sabiedrības kopprodukts, kas top, kad cilvēks, liekot lietā savas maņas, piešķir jēgu noteiktu elementu kopumam vidē.  Ainava vizualizē sabiedrības attīstību un saglabā liecības par to, kā zeme tiek izmantota.
Konkrētajā darbā ainavas galvenais selekcijas kritērijs ir “Pārdod” zīmes klātbūtne. Tā ir specifiska piesaiste, kas izslēdz iespēju izvēlēties tikai “skaistās“ un tipiskās ainavas. Gluži pretēji, tās nav idilliskas ainavas, kas rada māju sajūtu vai izraisa ilgas. “Pārdod” zīme ainavai piešķir nolemtības, nogaidošas pozīcijas stāvokli.”
Reinis Hofmanis (1985) ir fotogrāfs, grafiskais dizainers. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu (VKN), studējis fotogrāfiju Hanoveres Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē.  Ievērību guvis ar fotogrāfiju sēriju “Modelis” (2009), par kuru mākslas zinātniece Maija Rudovska raksta: “Reinis sēriju “Modelis veidojis ar jūtīgumu, diskrētumu un pietāti. (..) Klātesoša ir arī sajūta, ka Reinis aizsniedzis ko tālāku par asociāciju “modelis – objekts”, ko parasti mēs ieraugām mākslinieku studiju darbos” (Rudovska, M. Reinis Hofmanis. Starp dokumentalitāti un inscenētu kadru. Foto Kvartāls, Nr. 6(20), 2009, 8.lpp.).

www.hofman.lv

Izstādi atbalsta: SIA "Alfor"

 

Reinis Hofmanis. Medemciems. 2010. No sērijas Sale (Pārdod)
© Reinis Hofmanis