/ Arnis Balčus / Blogs

Iznāks gadagrāmata

Ir pagājis gads un klāt atkal mūsu gada notikums – Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatas iznākšana. Tās prezentācija notiks ceturtdien, 25. oktobrī pulksten 18.00, Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Gadagrāmatā iekļautas piecu Latvijas fotogrāfu sērijas, kuru centrā ir cilvēks, tā identitāte un attiecības ar apkārtējo vidi. Ieva Epnere fotografējusi skolniekus pirmajā septembrī, Romāns Drics piedāvā personīgās impresijas par dzīvi emigrācijā, Andrejs Strokins dokumentējis Bolderājas ikdienu, Zane Fišele interpretējusi latviešu attieksmi pret igauņiem, bet Arnis Balčus pētījis Latvijas mazpilsētu ainavu.

Katra izdevuma eksemplārā iekļauta arī viena fotoizdruka, tādējādi sniedzot iespēju visiem izdevuma īpašniekiem tikt pie kāda no gadagrāmatā iekļauto autoru īstajām fotogrāfijām.

Izdevumā varēs lasīt arī profesora Sergeja Kruka eseju par Latvijas kultūras kanonā iekļauto fotogrāfu Egonu Spuri, kā arī britu pedagoga un pētnieka Deivida Beita viedokli par dokumentālās fotogrāfijas lomu mūsdienās.

Atklāšanas laikā būs iespējams satikt gadagrāmatas autorus-fotogrāfus un izdevumu iegādāties par pazeminātu cenu – Ls 4 (vēlāk veikalos – Ls 5). Pirmie 30 pircēji dāvanā saņems FK auduma maisiņu.

Gadagrāmatas izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Antalis, fineArtPrint, EPSON. Informatīvie atbalstītāji – Rīgas Laiks, Radio Naba un Ir.