/ Arnis Balčus / Konkursi

Piedalies iRIGA!

Rīgas Fotomēnesis 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros organizē projektu iRIGA. Visu 2013. gadu aicinām cilvēkus fotografēt Rīgu, labākie darbi tiks iekļauti izstādē, kura norisināsies 2014. gada maijā Rīgas Fotomēneša laikā.

Ik dienu top simtiem fotogrāfiju ar Doma laukumu, Jūgendstila ēkām un Rātslaukumu, bet veikalu plauktos guļ skaisti skatu albumi ar galvaspilsētas tūrisma objektiem. Tomēr gaužām reti izdodas uzdurties fotogrāfijām no Rīgas nomalēm, ar pašiem rīdziniekiem un viņu ikdienas dzīves notikumiem. No Bolderājas līdz Rumbulai un no Berģiem līdz Zolitūdei – atliek vien spert dažus soļus ārpus centra, lai redzētu, cik vizuāli daudzveidīga ir Baltijas lielākā pilsēta. Tik pat unikāli ir rīdzinieku mājokļi – vai tās būtu greznas privātmājas Mežaparkā, mazdārziņi Juglā, blokmāju guļamrajoni Purvciemā vai koka ēkas Āgenskalnā. Fotoprojektā iRIGA mēs aicinām rīdziniekus un pilsētas viesus parādīt Rīgas daudzveidību, savdabību un neatkārtojamību! Tā ir lieliska iespēja palūkoties pašiem uz sevi un mūsu līdzcilvēkiem no malas un radīt interesantu vizuālo liecību par dzīvi Rīgā šodien.

Katru mēnesi līdz pat gada beigām mēs paziņosim tēmu – tā mēneša laikā būs jāinterpretē fotogrāfijās, kuras jāiesūta Flickr grupā. Kopā būs 11 tēmu un katrai tiks izveidota atsevišķa Flickr grupa. Tēmas tiks izziņotas mēneša pirmajos datumos. Labākie darbi tiks atlasīti izstādei iRIGA, kas 2014. gada maijā norisināsies Rīgas Fotomēneša 2014 oficiālās programmas ietvaros. Ar autoriem, kuru darbi tiks atlasīti, mēs sazināsimies caur Flickr, lai saņemtu lielākas izšķirtspējas fotogrāfijas. Tiek plānots iRIGA izdot arī grāmatas formātā. Aktīvāko un interesantāko darbu autorus gaida vērtīgas pārsteiguma balvas.

Pirmā iRIGA tēma ir DZĪVE MANĀ PAGALMĀ. Pagalms kā spēļlaukums, socializēšanās telpa vai autostāvvieta – vēlamies redzēt Rīgas pagalmu daudzveidīgās funkcijas, tāpēc fotografējiet visu to, kas tos ikdienā apdzīvo – sākot ar klaiņojošu kaķīšu bandām un beidzot ar tērzējošām tantēm uz soliņa. Sāc ar savu pagalmu!

Fotogrāfijas par šo tēmu līdz 28. februārim varat iesūtīt vietnē http://www.flickr.com/groups/iriga-1

Fotogrāfijai ir jābūt uzņemtai 2013. gadā un attēlu jāiesūta maksimālajā rezolūcijā. Vienas tēmas ietvaros drīkst iesūtīt ne vairāk par 10 fotogrāfijām. Fotogrāfijas parakstā norādiet autora vārdu, uzvārdu un uzņemšanas vietu un laiku. Ar autoriem, kuru darbi tiks atlasīti izstādei, sazināsimies caur Flickr un vajadzības gadījumā aicināsim iesūtīt fotogrāfijas lielākā izšķirtspējā pa e-pastu. Pilnus noteikumus lasiet šeit.