/ Evita Goze / Notikumi

Iespēja pieteikties meistarklasei grāmatu veidošanā

Līdz 1. aprīlim fotogrāfi, ilustratori, dizaineri un citi radošo jomu pārstāvji aicināti pieteikties meistarklasei grāmatu veidošanā, kuru vadīs vācu fotogrāfs un grāmatsējējs Niko Baumgartens (Nico Baumgarten, 1981). Darbnīca notiks no 3. līdz 7. maijam Rīgā projekta SELF PUBLISH RIGA ietvaros. Darbnīcu organizē biedrība ISSP, tā ir daļa no Rīgas Fotomēneša un Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas.

Mākslas pasaulē lielu ievērību izpelnījies termins artist’s book (mākslinieka grāmata), kas apzīmē grāmatas, kuras veidotas kā mākslas objekti, liekot uzsvaru uz formas un satura mijiedarbību vēstījuma veidošanā. Meistarklases mērķis ir palīdzēt dalībniekiem atrast vislabāko veidu, kā pārveidot konkrēto mākslas projektu grāmatas formātā, kā arī apgūt nepieciešamās prasmes, lai spētu to realizēt. Darbnīcas noslēgumā katrs dalībnieks būs izveidojis grāmatas maketu. Darbnīcā radītās grāmatas piedalīsies izstādē SELF PUBLISH RIGA, kas notiks no 9.-11. maijam.

Piesakoties meistarklasei, jāiesniedz projekts, kuru dalībnieks vēlas pārveidot grāmatā. Tiks izvēlēti 12 meistarklases dalībnieki. Darbnīca notiks angļu valodā.

Niko Baumgartens ir neatkarīgs fotogrāfs un grāmatu veidotājs. Viņš studējis fotogrāfiju IDEP Barselonā un grāmatu iesiešanu CFP Bauer Milānā. Viņš ir izdevis trīs grāmatas, kuras pats arī iesējis – Berlusconians/No Berlusconians (2011), Leer (2013) un ma almeno ci sei tu amore mio (2013). Niko ir pasniedzis foto un grāmatu iesiešanas darbnīcas Berlīnē, Karakasā, Riodežaneiro, Amsterdamā un Rīgā.