/ Tīna Remiz / Foto stāsts

Kur ligzdo baloži

Mans tēvs nomira, kad man bija 12 gadu.

Pēc 12 gadiem es mēģinu viņu labāk iepazīt.

Mans tēvs piedzima Krievijas pilsētā Tverā, kas atrodas starp divām galvaspilsētām – Maskavu un Sanktpēterburgu. Viņš bieži stāstīja par savu bērnību, atceroties rīta seansus kinoteātrī Zvezda, mātes ceptos ķiploku pīrādziņus un baložu būdu uz jumta, kas piederēja mūsu senčiem un deva mūsu ģimenei uzvārdu – Golubevi.

Bērnībā es bieži iztēlojos mana tēva dzīvi Tverā, veidoju savus sižetus no viņa stāstiem, izbalējušām ģimenes albumu fotogrāfijām un padomju kinematogrāfijas, taču neesmu bijusi tēva dzimtenē viņa dzīves laikā, satiku mūsu krievu radiniekus tikai bērēs.

Tagad aizbraucot uz Tveru, es mēģināju ieraudzīt šo pilsētu mana tēva acīm. Raugoties caur laika prizmu, iespaidi pārtop atmiņās par atmiņām, apvienojot pagātni, tagadni un iztēloto.

Es aicinu savu tēvu manos stāstos. Šīs darbs ir mūsu pirmā sadarbība.

Tīna Remiz (1988) ir māksliniece, fotogrāfe un žurnāliste no Rīgas, kura pašlaik dzīvo un strādā starp Londonu un pārējo pasauli. 2012. gadā absolvējusi Vestministeras Universitātes Foto nodaļu. Tīnas darbos bieži risinātas migrācijas un nacionālās identitātes tēmas, izmantojot personisko pieredzi. Tīna uzauga krievu ģimenē pēcpadomju Latvijā un pusaudžu vecumā emigrēja uz Rietumeiropu.