/ Foto Kvartāls / Notikumi

Rīgas paš/portreti Tabakas fabrikā

Projekts Rīgas paš/portreti apvieno laikmetīgo mākslu ar iedzīvotāju līdzdalību, piedāvājot mūsdienīgu rīdzinieku portretu caur viņu pašu un mākslinieku acīm un unikālā veidā izceļot mūsdienu Rīgas raksturu. Izstādes autori ir paši rīdzinieki – vairāk nekā 500 iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kas izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem. Pazīstami Latvijas fotogrāfi – Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley – radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kur galveno lomu ieņem rīdzinieki. Izstādē būs redzami arī kolorītā Argentīnas fotogrāfa Markosa Lopeza (Marcos Lopez) šopavasar radītie rīdzinieku portreti krāšņajā pop latino stilā.

Iesaistot dažādu apkaimju, paaudžu un tautību rīdziniekus, izstāde ļauj katram ieskatīties acīs tuvākiem un tālākiem kaimiņiem un novērtēt savas pilsētas dažādību. Darbos redzami Pārdaugavas jaunieši savās dzīves telpās; Bolderājas azerbaidžānu kopiena piknikā pie dabas; Juglas neredzīgo ciemata iedzīvotāju veidoti pašportreti mālā; jūrnieki, kas nofotografējušies vēsturiskajā multigrāfijas tehnikā; autoostas fotobūdiņā noķerti rīdzinieki un vēl daudzi citi.

Rīgas paš/portreti organizē biedrība ISSP, un tā ir daļa no starptautiskā iedzīvotāju līdzdalības un kopienu mākslas projekta Laikmetīgi pašportreti.

Izstāde Rīgas paš/portreti būs aplūkojama Tabakas fabrikā, Miera ielā 58, no 4. – 27. jūlijam. Atklāšana – 3.jūlijā, plkst. 18.00. Izstāde būs atvērtu katru dienu (izņemot pirmdienas) no 12.00 – 20.00. Ieeja bez maksas.

Izstādes laikā notiks arī radošās darbnīcas un akcijas, sniedzot iespēju ikvienam apmeklētājam piedalīties un izveidot savu pašportretu. Tāpat darbi būs skatāmi pilsētvidē – sabiedriskā transporta pieturās.