/ Foto Kvartāls / Notikumi

Izstāde Ūdens malas Žaņa Lipkes memoriālā

No 3. jūlija līdz 12. septembrim Žaņa Lipkes memoriālā Mazajā Balasta dambī 8 būs apskatāma fotogrāfiju un šķiedras mākslas darbu izstāde Ūdens malas. Atklāšana – 2. jūlijā plkst. 17.00.

Izstādē būs aplūkojamas vēsturiskās fotogrāfijas no muzeja krājuma, Rolanda Krutova melnbaltās fotogrāfijas un Antras Augustinovičas šķiedras mākslas darbi. Ķīpsala, kur atrodas Žaņa Lipkes memoriāls, iezīmē tiltu starp dažādiem laikiem – vienojot Lipkes ģimenes ikdienas epizodes ar Daugavas piekrasti Rīgā mūsdienās. Izstādē vēsturiskajam skatījumam pievienojas poētiskais. Rolands Krutovs ūdens dabu pētījis ģeogrāfiski – ceļojot un fiksējot Latvijas un Eiropas ūdens malas, bet Antras Augustinovičas darbos ūdens parādīts kā mistiska substance.

Rolands Krutovs ir tekstilmākslinieks, izglītību ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijā. Savus darbus izstādījis vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Saņēmis godalgas starptautiskos konkursos. Krutova darbi atrodas muzejos Latvijā un ārzemēs, kā arī privātkolekcijās. Paralēli darbiem, kas veidoti tekstilmākslā, Krutovs glezno un fotografē. Māksliniece Antra Augustinoviča absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un ir diplomēta interjera dizainere.