/ Foto Kvartāls / Notikumi

Romanam Korovinam iznākusi jauna grāmata

Apvienība Orbīta Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros laidusi klajā Romana Korovina fotogrāfiju un zīmējumu grāmatu Rock. Grāmatas prezentācija notiks 13.augustā pl. 19:00 kultūrpreču mājā NicePlace Mansards (Kr. Barona ielā 21a, Rīgā).

Prezentācijas laikā būs iespējams iegādāties grāmatu par pazeminātu cenu, kā arī iegūt autora vai viņa pavadones Sievietes bez sirds autogrāfu. Ieeja prezentācijas pasākumā ir bez maksas.

Nav stāsta – nav sirsnības. To zina pat bērni, kuriem nepietiek ar labas nakts vēlējumu, viņiem jāizstāsta pasaka. Saša un Miša pirms paģirām izdara savu pēdējo manevru, sarkanais un dzeltenais uzvar mūsu organisma āmu*. Uz katras tilta kājas rūsa iztek rītausmas plankumā un pēc atdzimšanas uzlec tūkstošiem ābolu mēnešu. Korovinam piemīt apbrīnojama spēja iepīt savā stāstā sadzīvi: glāzes, cimdus, kaltus, naglas… “Romana Korovina poētiku, iespējams, nosaka anticildenā poētika” – grāmatas pēcvārdā atzīmē grāmatas kurators Viktors Miziano. Pats ākslinieks uzskata, ka fotografē dvēseliskas pastkartītes. “Kā telefonā nosūtīta īsziņa. Tajā ir vieglums. Cilvēks iet un fotografē. No rīta piecēlās, aizgāja – mežs – ieraudzīja, noliecās. Dzīve ir sākotnēja.Tu vienkārši skaties.”

Grāmata Rock sastāv no vairākām daļām. Pirmajā daļā ir vecie darbi – tā ir sadegšana, kas noslēdzas ar kritienu melnajā, paģirām un, visbeidzot, atdzimšanu vai paradīzes dzīvi, kā kuram labāk patīk. Iļja Lagutenko (grupas Mumiy Troll līderis), kuram Romans Korovins ir uzņēmis skandalozo dziesmas Medvedica videoklipu, mums apliecina, ka “laiks „visu saliks pa plauktiņiem” savā neparedzamajā un vienīgajā kārtībā. Rok-kārtībā”.

Grāmatā iekļauts Viktora Miziano raksts un Iļjas Lagutenko uzruna trīs valodās – latviešu, angļu un krievu.

Gan šo, gan citas Orbītas grāmatas iespējams iegādāties veikalos Valters un Rapa, Jāņa Rozes
grāmatnīcās, NicePlace Mansards, Intelektuāla grāmata un galerijā Istaba.

*āma – ajūrvēdā temins „āma” tiek lietots, lai apzīmētu slikti sagremotu barību (gan fizisko, gan prāta, garīgo), ko organisms ir spiests uzņemt.