/ Foto Kvartāls / Notikumi

Tallinā notiks fotomākslas tirgus

No 3. līdz 5. oktobrim Tallinā kreatīvo industriju centrā Telliskivi Loomelinnak notiks 5. Igaunijas Fotomākslas tirgus, kurā piedalās 26 mākslinieki, to vidū arī Latvijas fotogrāfe Diāna Tamane. Tā mērķis ir iepazītināt vietējo publiku un mākslas profesionāļus ar jaunākajām tendencēm laikmetīgajā fotogrāfijā, konsultēt laikmetīgās mākslas kolekcionārus un veicināt diskusijas par fotogrāfijas nozīmi mākslā un vizuālajā kultūrā. Apskatāmas būs arī mākslinieku grāmatas, galvenokārt laikmetīgā somu fotogrāfija.

Paralēli notiks virkne pasākumu – ekskursijas pa izstādēm, mākslinieku prezentācijas un meistardarbnīcas. Sestdienas pēcpusdienā uzstāsies Somijas Fotogrāfijas muzeja galvenā kuratore Anna-Kaisa Rastenbergere (Anna-Kaisa Rastenberger) un Somijas Mākslas fotogrāfu savienības valdes priekšsēdētāja Ida Pimenofa (Ida Pimenoff).

Fotomākslas tirgus būs atvērts 3. un 4. oktobrī no 11.00 līdz 20.00, 5. oktobrī – no 11.00 līdz 18.00. Fotomākslas tirgu organizē Fotomākslinieku apvienība sadarbībā ar Igauņu Laikmetīgās mākslas attīstības centru.