/ Foto Kvartāls / Notikumi

Aicina pieteikties starptautiskai meistarklasei fotogrāfijā

Līdz 2015 gada 15. janvārim iespējams pieteikties jaunajai ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kuru vadīs pasaulē atzīti meistari. Gadu ilgo programmu ievadīs darbnīca Kuldīgā nākamā gada martā.

Meistarklase ik gadu piedāvās divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus mākslas vai dokumentālās fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā piedalīsies 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas – Labyrinths: Exploring photographic paths (Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus) – studenti pētīs un interpretēs labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīs kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla SeeSaw Magazine dibinātājs Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija).

Foto - Ārons Šūmans
Foto - Ārons Šūmans

Otrās meistarklases plūsmas – Beyond Photojournalism (Pārkāpjot fotožurnālistikas robežas) – studenti strādās pie personiskiem dokumentāliem projektiem, izaicinot mūsdienu fotožurnālistikas industrijas piedāvātos priekšstatus un rāmjus. Darbnīcu vadīs viens no pasaulē atpazīstamākajiem fotožurnalistiem, daudzkārtējs World Press Photo un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, Krievija) un ietekmīgā fotožurnālistikas izdevuma Russian Reporter Magazine redaktors Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, Krievija).

ISSP Starptautiskā meistarklase ir jauna, praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver vairākas darbnīcas Latvijā un Portugālē gada laikā, kā arī regulāru virtuālo kontaktu ar pasniedzējiem.