/ Foto Kvartāls / Notikumi

Anitras Novikas fotoizstāde Pop-Up galerijā

No 12. februāra līdz 7. martam Pop-Up mākslas galerijā aplūkojama Anitras Novikas izstāde ISA. Izstādes atklāšana 12.februārī, plkst. 18.00.

Anitra Novika ir jauna fotogrāfe, kura uzskata, ka māksla ir ļoti personiska pārdzīvojuma izpausme. “Māksla ir kā mīlestība, kad mēs mīlam kādu patiesi mūsu emocijas un prāts maina to ko redz mūsu acis. Fotogrāfijas režiju raksta manas sajūtas,” viņa saka. Jaunā fotogrāfe savā pirmajā izstādē ISA izstādījusi 13 darbus, kuros redzama aizraujoša individuālas tēmas interpretācija. Jau kopš agras jaunības Novika apguvusi fotografēšanas prasmi pie melnbaltās fotogrāfijas meistara un pedagoga Raimo Lielbrieža, kā arī modes dizaina un grimma mākslas studiju ietekme un apdāvinātība atspoguļojas viņas fotogrāfijās.
Iedvesmu izstādes darbiem A. Novika smēlusies seno ģermāņu rakstu zīmēs – rūnu simbolos. Kopš viņa sākusi studēt runoloģiju, tā spēcīgi ietekmējusi fotogrāfes dzīvi un darbu. Rūna “ISA” simbolizē ledu. Fotogrāfijas, gluži kā ledus ziedi, estētiski baudāmas uz īpaša stikla un lielā formātā. Šobrīd Anitra dzīvo Vācijā un strādā par fotogrāfi modes uzņēmumā.

Izstāde aplūkojama no 12. februāra līdz 7. martam Pop-Up mākslas galerijā, t/c Galleria Riga, 6. stāvā. Darba laiks no plkst. 12:00 līdz plkst. 19:00.