/ Foto Kvartāls / Notikumi

Mariannes Viero izstāde galerijā 427

Līdz 17. aprīlim galerijā 427 apskatāma dāņu mākslinieces Mariannes Viero (Marianne Vierø) izstāde Glifs. Apvienojot izdrukas un modulāras sienu struktūras, sapludināti dažādi mediji un metodes, lai pārbaudītu to definējošos elementus ar daudzveidīgu digitalizētu un reālu otu lietojumu. Attēli radīti foto labratorijā, vairākkārt iegaismojot attēlu slāņus vienu virs otra uz krāsainā fotopapīra, apvienojot digitālus attēlus un tradicionālo fotogrammas tehniku. Lai arī attēls sastāv no daudziem slāņiem, fotopapīrs padara tos absolūti plakanus un apslēpj to veidošanas horeogrāfiju. Bilžu plakanums kontrastē ar tekstūru daudzveidību, kas apdzīvo sienu struktūras.

Marianne Viero studējusi Gerita Rītvelda akadēmijā Amsterdamā, piedalījusies rezidencēs Rijksakademie Amsterdamā, Künstlerhaus Bethanien Berlīnē un Triangle Arts Ņujorkā. Viņai rīkotas personālizstādes PAKT Amsterdamā (2012), Officin Kopenhāgenā (2013) un galerijā Fotograf Prāgā (2014), kā arī Viero piedalījusies grupas izstādēs Architectooralooral, 1857 Oslo (2010) un Protein Mix galerijā Henningsen Kopenhāgenā (2012). Viņa ir viena no grāmatas Danske Kunstnerbøger / Danish Artists’ Books (Møller / Verlag der Buchhandlung Walther König, 2013) redaktorēm.

Izstāde apskatāma galerijā 427 Elijas ielā 20 trešdienās un ceturtdienās no pulksten 16.00 – 19.00. Citos laikos izstādi iespējams apskatīt, iepriekš piesakoties. Ieeja izstādē bez maksas.