/ Olga Matvejeva / Foto stāsts

Asinsnaids

Asinsnaids ir karš starp brāļiem, kurā karojošās puses bieži vien nespēj noteikt konflikta cēloņus un saknes. Tā ir savveida sakrāla darbība, kuras gaitā iespējams sevi reproducēt.

Faktiski ir ļoti grūti saglabāt objektivitāti, jo ir diezgan neiespējami nereaģēt uz informācijas telpas provokācijām un ziņām medijos. Un ir neiespējami neskatīties uz Ļeņina pieminekļa gāšanu, ja atrodies notikumu epicentrā. Stratēģiskie meli rada agresiju, un tu nenovēršami kļūsti par tās daļu. Pretrunas starp veselo saprātu un realitāti ir ārpus jebkuras saprašanas.

Asinsnaids ir intīmas telpas kategorija. Tuvi cilvēki, kuri dala gultu un kuriem ir kopīga pagātne, pēkšņi kļūst par reāliem ienaidniekiem. Katrs klusībā perina plānus un uzbrukuma stratēģiju. Kas sāka šo provokāciju un no kurienes tā cēlusies? Tu kļūsti atkarīgs no tās, it kā tā būtu kāda narkotiska viela. Tu jūties kā dzīvnieks sprostā, bet nevari no tā izbēgt. Karš un naids ieņēmuši kaislību formu, tāpat kā savas identitātes konstruēšana caur Citādo.

Olga Matvejeva (1986) ir krievu fotogrāfe, kuras projekts Feud (Asinsnaids) pērn tika izdots grāmatas formātā un saņēma pirmo vietu Vīnes fotogrāmatu konkursā. Fotosērija Feud ir veidota no 2013. gada decembra līdz 2014. gada martam Krimā – Ukrainas teritorijā, kuru pērn martā aneksēja Krievija.