/ Metjū Fins / Foto stāsts

Māte

1988. gadā es sāku strādāt pie projekta, kas turpmāk noteica manu darbu estētiku un no jauna definēja attiecības ar manas dzīves centrālo personāžu. Māte sākās kā atsevišķu momentuzņēmumu sērija, kas tapa laikā, kad tikko sāku strādāt ar mediju, cenšoties pārvarēt tehniskos izaicinājumus un meklējot iemeslu vai attaisnojumu fotografēšanai. Turpinot regulāri uzņemt mātes fotogrāfijas viņas mājās, caur kameras objektīvu es atradu veidu, kā komunicēt ar šo personu. Savukārt viņa sniedza man laiku un brīvību uzlabot tehnisko risinājumu un idejas.

Pēc 27 gadiem 2015. gadā projekts Māte ir kļuvis par ievērojamu sasniegumu divu cilvēku dzīvēs, kuri ir sadarbojušies pie apjomīga darba, kas ir noteicis to attiecības un ilgā laika periodā atklāj jau teju 80 gadu vecas sievietes dzīvi.

Darbs pie sērijas Māte tiek turpināts pēc Jerwood/Photoworks Awards 2015 saņemšanas.



Metjū Fins (Matthew Finn, 1971, Līdsa) dzimis Līdsā. Ieguvis bakalaura grādu fotogrāfijā Dērbijas Universitātē 1994. gadā. Viņš ir saņēmis Jerwood/ Photoworks balvu 2015. gadā un viņa darbi tiks izstādīti Jerwood Space galerijā Londonā un Impressions Gallery Bradfordā.