/ Foto Kvartāls / Notikumi

Iznācis jaunais ISSP plānotājs 2016. gadam

Šonedēļ tiks prezentēts ikgadējais Latvijas dizaina izdevums – ISSP plānotājs 2016. gadam, kurā publicēti 53 starptautisku jauno fotogrāfu darbi. Izdevums top jau ceturto reizi un tajā redzamās fotogrāfijas tapušas Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) laikā Kuldīgas apkārtnē.
Nedēļas plānotājs 2016. gadam ar šā gada ISSP dalībnieku darbiem ir lielisks dizaina objekts, kas padara laikmetīgo fotogrāfiju baudāmu ikdienā. 53 nedēļu atvērumos atrodami oriģināli ISSP 2015 starptautisko dalībnieku darbi, kuri bija redzami arī ISSP noslēguma izstādē Kuldīgā. Šogad vasaras skolā piedalījās 73 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm, kā arī 9 jaunieši no Pelčiem un Kuldīgas novada, radot fotosērijas, grāmatas un multimediju darbus.

Atzīmējot jaunā plānotāja iznākšanu, ISSP aicina uz prezentāciju trešdien, 25. novembrī, plkst. 19.00 Birojnīcā, Berga Bazārā. Pasākuma laikā vienīgo reizi Rīgā tiks rādītas ISSP 2015 noslēguma darbu projekcijas, kā arī varēs noskatīties īsfilmu par šā gada vasaras skolu. Tāpat, prezentācijā būs iespējams personīgi satikt Latvijas autorus un iegādāties izdevumu par īpaši draudzīgu cenu.

Plānotājs tapis sadarbībā ar Kuldīgas Novada pašvaldību un AS Antalis. Dizaina autori – ISSP ilggadējie partneri Artis un Rūta Brieži jeb dizaina apvienība rabit!!.

Izdevumu jau šonedēļ būs iespējams iegādāties internetā (www.issp.lv), Latvijas Fotogrāfijas muzejā, kā arī izmeklētos dizaina un grāmatu veikalos.