/ Foto Kvartāls / Blogs

Noskaidroti FK balvas finālisti

FK redakcija ir izvēlējusies 10 jaunos Latvijas fotogrāfus, kas 20. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill sacentīsies par FK balvuSony kameru ILCE-5100L un publikāciju žurnālā FK. Kopumā balvai pieteicās 82 fotogrāfi.

Publisko prezentāciju laikā katrs finālists dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, kamēr fonā tiks projicētas autora fotogrāfijas. Prezentāciju komentēs žūrijas locekļi, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – Vītauts Mihelkevičs (Vytautas Michelkevičius), kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, asociētais profesors Viļņas Mākslas akadēmijā, mākslas centra Nida Art Colony radošais direktors, pēdējās Venēcijas biennāles Lietuvas paviljona kurators, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors; Kataržina Majaka (Katarzyna Majak), māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla Warsaw Photo Days radošā direktore; Arnis Balčus, fotogrāfs, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 programmas vadītājs. No 5. līdz 19. maijam Delfi piedāvā izraudzīties savu simpātiju, kas saņems īpašu pārsteiguma balvu.

FK balvu organizē FK sadarbībā ar Sony, tā norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 ietvaros.

10 finālisti ir:

Foto - Elīna Semane
Foto – Elīna Semane

Elīna Semane (1991) apgūst fotogrāfiju TJN Annas 2 pie Andreja Granta. Viņas analogi uzņemtās ielu fotogrāfijas tapušas Londonā, iedvesmojoties no dokumentālās fotogrāfijas klasiķiem Garija Vinogranda un Brūsa Gildena.

Foto - Sabīne Zoltnere
Foto – Sabīne Zoltnere

Sabīne Zoltnere (1992) studē grafiku LMA maģistrantūrā. Fotogrāfiju sērija Tikai vēl viena diena uz Zemes (2015–2016) ir autores refleksija par ierasto lietu kārtību.

Foto - Elza Niedre
Foto – Elza Niedre

Elza Niedre (1992) studē audiovizuālos medijus LMA. Multimediju projektā Marijas metamorfoze (2015) viņa spēlējas ar kodiem un simboliem.

Foto - Ģirts Reiniks
Foto – Ģirts Reiniks

Ģirts Reiniks (1987) beidzis Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti un ir grafikas dizainers. Konkursā piedalās ar darbiem no sērijas Bez nosaukuma, kas tapuši no 2013. līdz 2016. gadam.

Foto - Dagne Puncule
Foto – Dagne Puncule

Dagne Puncule (1993) studē audiovizuālos medijus LMA. Sērijā Latvijas sejas (2015 –2016) viņa veidojusi jauniešu portretus, bet Septiņi Puncuļi (2016) ir autores pašportreti vietā, ko sauc tāpat kā autori – Puncuļos.

Foto - Jekaterina Sjomkina
Foto – Jekaterina Sjomkina

Jekaterina Sjomkina (1993) apguvusi fotogrāfiju TJN Annas 2 pie Andreja Granta, bet patlaban studē kultūras menedžmentu LKK ar specializāciju radošajā fotogrāfijā. Sērijā Pēc noklusējuma (2015 –2016) viņa interpretē feminisma ideju par sievišķību kā kultūras kodu konstrukciju.

Foto - Luīze Nežberte
Foto – Luīze Nežberte

Luīze Nežberte (1998), apguvusi fotogrāfiju TJN Annas 2 pie Andreja Granta un Skolēnu pilī pie Andra Kozlovska. Pašlaik mācas Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas otrajā kursā. Savos momentuzņēmumos viņa pievēršas ikdienas dzīves mirkļiem.

Foto - Mārtiņš Eglītis
Foto – Mārtiņš Eglītis

Mārtiņš Eglītis (1990) studējis audiovizuālos medijus RISEBA, bet tagad papildina zināšanas ISSP Skolā. Sērijā Monumenti (2013–2016) viņš dokumentē ainavas un interjerus Rīgas priekšpilsētās.

Foto - Egita Podniece
Foto – Egita Podniece

Egita Podniece (1992) studē kultūras menedžmentu LKK ar specializāciju radošajā fotogrāfijā. Sērija Mājas (2015) veidota kā pastkartes, ko autore pati sev nosūtījusi no ceļojuma pa Bulgāriju, Ungāriju un Rumāniju.

Foto - Diāna Lelis
Foto – Diana Lelis

Diana Lelis (1991) studējusi jauno mediju mākslu Liepājas Universitātē. Fotogrāfiju sērijās Bez nosaukuma (2014) un Got What It Takes (2016) autore interpretē savas attiecības ar masu medijiem.

Apsveicam finālistus un pateicamies visiem par lielo atsaucību!