/ Foto Kvartāls / Blogs

Noskaidros labāko Latvijas jauno fotogrāfu

Piektdien, 20. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill norisināsies FK Balvas fināls, kurā publisko prezentāciju veidā tiks noskaidrots labākais jaunais Latvijas fotogrāfs. Konkursu rīko žurnāls FK sadarbībā ar Sony un tas notiek festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros.

Konkursā varēja pieteikties Latvijas fotogrāfi, kas ir savas karjeras sākumposmā. No 82 pieteikumiem finālam tika atlasīti desmit fotogrāfi: Elīna Semane (1991), Sabīne Zoltnere (1992), Elza Niedere (1992), Ģirts Reiniks (1987), Dagne Puncule (1993), Jekaterina Sjomkina (1993), Luīze Nežberte (1998), Mārtiņš Eglītis (1990), Egita Podniece (1992), Diana Lelis (1991).

FK Balvas pasākumā katrs finālists dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, tikmēr fonā tiks projicētas autora fotogrāfijas. Prezentāciju komentēs žūrijas locekļi, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – Vītauts Mihelkevičs (Vytautas Michelkevičius), kurators, kritiķis un pētnieks no Lietuvas, asociētais profesors Viļņas Mākslas akadēmijā, mākslas centra Nida Art Colony radošais direktors, pēdējās Venēcijas biennāles Lietuvas paviljona kurators, kā arī vairāk nekā 10 mākslas un fotogrāfijas grāmatu autors un redaktors; Kataržina Majaka (Katarzyna Majak), māksliniece un kuratore no Polijas, festivāla Warsaw Photo Days radošā direktore; Arnis Balčus, fotogrāfs, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 programmas vadītājs.

Vakara noslēgumā tiks paziņots konkursa uzvarētājs, kas balvā saņems Sony kameru ILCE-5100L un publikāciju žurnālā FK. Viens no finālistiem saņems arī portāla Delfi skatītāju simpātiju balvu. Visi finālisti saņems arī izdevumu Latvijas fotogrāfija 2016.

FK Balva tiek piešķirta otro reizi, pērn to ieguva māksliniece Viktorija Eksta. FK Balva ir viens no festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 notikumiem. Rīgas Fotomēnesis 2016 ir starptautisks festivāls, kas iepazīstina ar aktuālo Ziemeļ- un Austrumeiropas fotogrāfijā un notiek no 2. maija līdz 16. jūnijam, piedāvājot 10 izstādes un vairāk nekā 20 notikumus.