/ Foto Kvartāls / Notikumi

Collar Swimwear radīta jauna kolekcija Athirst

Modes un dizaina apvienība Collar Swimwear un fotogrāfe Jūlija Prohorenkova aicina uz jauno izstādi Athirst, kas 2. un 3. jūnijā kā viens no godalgotajiem konceptiem tiks prezentēta Berlīnes Modes filmu festivālā, bet unikāla iespēja to apskatīt Rīgā, Mākslas Galerijā Putti, Peitavas ielā 5–31, būs tikai 24. maijā. Izstādē skatāmo instalāciju, kurā risināts indivīda ceļš līdz netveramam mērķim, kas vienlaikus ir gals un sākums, veido rotu, objektu un fotogrāfiju kopums.

Kolekcija Athirst vizuāli un idejiski atspoguļo mūsu laika un esības būtību – tā simbolizē mūsdienu cilvēka nebeidzamās slāpes pēc laika, mūsu tiekšanos pēc līdzsvara, pilnības, piepildījuma un panākumiem, procesā dažbrīd neiztiekot arī bez apdedzināšanās. Ar šo kolekciju zīmols paplašina savu darbības sfēru, veidojot arī apakšveļu, aksesuārus un īpaši radītas rotas. Collar Swimwear, kuru veido dizainere Monta Apsāne un radošo industriju žurnāliste Ieva Laube, tic skaistajam neierastajā. Spēcīgs vizuālais tēls un tīra estētika ir zīmola identitātes pamatvērtības.

Ar vizuālās un tekstuālās stāstniecības starpniecību tērpi un aksesuāri tiek iedzīvināti īpatnējā, neierastā, bet sajūtu līmenī ikvienam nolasāmā vidē. Zīmols uztver modi kā mākslas formu un iestājas par netradicionālu modes pasniegšanas veidu, īstenojot izstādes, performances, modes īsfilmas un notikumus.