/ Foto Kvartāls / Notikumi

Būs skatāma foto izstāde par Knutu Skujenieku

25. augustā plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ātrija zālē 3. stāvā tiek atvērta ceļojošā fotogrāfiju izstāde Knutifikācija, ko veidojuši fotogrāfi Viktorija Eksta un Paulis Jakušonoks. Izstāde veltīta dzejniekam Knutam Skujeniekam, kuram 5. septembrī apritēs 80 gadi.

Ekspozīcijas ideju mākslinieki komentē šādi: “Knutifikācija ir process, kuru izejot, tu atbrīvojies no ilūzijām. Dzejnieks IR, kamēr viņš raksta. Knuts Skujenieks vairs neraksta, bet turpina BŪT Dzejnieks, aktīvs sabiedrisko procesu vērotājs, radoša personība, cilvēks, kura dzīve iedvesmo un liek domāt, akcentējot cilvēcību, drosmi, brīvību, bezkompromisu nostāju ikvienā jautājumā. “Post” radīšanas stāvoklī viņš atskatās uz savu ceļu un dod iespēju sekot savai esībai pirms un pēc.”

Dzejnieka ikdienu un attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem attēlo fotogrāfijas, kas tapušas trīs gadus dokumentējot filmas Knutifikācija tapšanu.

Savukārt, dzejnieka ķermena portretējums sasaita tam piemītošo vizuālo tēlainību ar viņa daiļradi. Ķermenis pārtop par ainavu, ārējam kļūstot par iekšējās pasaules atainojumu. Tekstūrā parādās reizē spēks, jūtīgums, trauslums un ievainojamība, kas ir Skujenieka lirikas neatņemama sastāvdaļa.

Izstāde būs apskatāma līdz 20. septembrim.