/ Foto Kvartāls / Notikumi

Katrīna Ķepule piedalās Minskas Fotomēnesī

Šonedēļ jau trešo gadu pēc kārtas Baltkrievijā norisinās Minskas Fotogrāfijas mēnesis – notikums, kas pievēršas fotogrāfijas tēmai kā atslēgai diskusijām, pieredzes apmaiņām starp pašmāju un ārzemju vizuāliem teorētiķiem un praktizējošiem fotogrāfiem. Tāpat kā iepriekšējos gadus, festivālā piedalās arī Latvijas fotogrāfi, šoreiz tā ir Katrīna Ķepule ar sēriju Sit Silently.

2016. gada festivāla tēma ir opozīcija: centrs un perifērija. 9. septembrī galvenajā festivāla norises vietā CECH Art Space atklās 5 izstādes, starp autoriem starptautiski pazīstamais poļu fotokolektīvs Sputnik, kā arī holandietis Robs Hornstra ar The Sochi Project.

Katrīnas Ķepules izstāde norisināsies no 15. septembra līdz 14. oktobrim Literatūras muzejā Minskā. “Attēlos uztverti mani palēnināta laika zonas meklējumi, kuros aiz parastās pilsētvides pieredzes jūtamas gan plašākas un atvērtākas izpausmes, gan mājas sajūta un radošs skatījums uz ikdienas pienākumiem,” par fotogrāfijām stāsta pati autore. Izstādi organizē Rīgas Fotomēnesis sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Baltkrievijā un FK.

Līdz šim Minskas Fotomēnesī ir piedalījušies mākslinieki no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, Francijas un Lielbritānijas un divu gadu laikā festivālu ir apmeklējuši vairāk nekā pusmiljons interesentu.

Festivāla programma pieejama Minskas Fotomēneša mājas lapā.