/ Foto Kvartāls / Notikumi

ISSP lekciju programma Kuldīgā

No 23. līdz 29. oktobrim Kuldīgā iespējams apmeklēt lekcijas, kurās savus darbus prezentēs ārvalstu fotogrāfi, tostarp arī pasaulē atzītie autori Saimons Norfolks (Simon Norfolk, Lielbritānija) un Fils Toledano (Phil Toledano, ASV). Lekcijas ievadīs ISSP Starptautisko meistarklasi 2016/2017, tās notiks Kuldīgas Mākslas skolā, Pētera ielā 5 un ir atvērtas visiem interesentiem bez maksas.

ISSP Starptautiskā meistarklase ir gadu gara praksē balstīta fotogrāfijas izglītības programma, kuru 2016./2017. gadā vadīs fotogrāfi Saimons Norfolks un Fils Toledano. Norfolks vadīs plūsmu Fotografējot pagātni, kurā dalībnieki mēģinās nofiksēt neredzamo – ar fotogrāfijas palīdzību izgaismot aizgājušus notikumus. Toledano vadītajā Kā konceptualizēt personisko studenti pievērsīsies personiskām tēmām – ģimenei, attiecībām, identitātei un citai individuālai pieredzei.

Svētdien, 23. oktobrī plkst. 20.00, varēs noklausīties Norfolka atvērto lekciju. Viņš ir viens no vadošajiem mūsdienu dokumentālajiem fotogrāfiem, savos darbos pievēršas ainavas žanram. Autoru interesē kara lauka jēdziens un tā nozīme mūsdienās. Norfolks ilgu laiku dzīvojis un strādājis Kabulā, Afganistānā. Fotogrāfa darbi izstādīti starptautiski, tostarp personālizstādē Tate Modern muzejā. 2012. gadā viņš tika nominēts prestižajai Deutsche Böurse balvai.

Pirmdien, 24. oktobrī plkst. 20.00, notiks Toledano lekcija. Toledano ir viens no atpazīstamākajiem mūsdienu konceptuālajiem fotogrāfiem, kas darbojas starpdisciplināri, apvienojot video, fotogrāfiju, instalācijas un skulptūras. Autoru interesē gan sociālās un politiskas, gan dziļi personiskas tēmas. Viņa darbi izstādīti visapkārt pasaulei, ieskaitot trīs apjomīgas retrospektīvas, un izdotas septiņas grāmatas. Nesen iznāca The New York Times producētā filma par Toledano jaunāko projektu The Many Sad Fates of Mr. Toledano.

Otrdien un trešdien, 25. un 26. oktobrī plkst. 20.00, savus darbus prezentēs 25 Starptautiskās meistarklases studenti, kas nāk no 16 dažādām valstīm. 29. oktobrī plkst. 17.00 darbnīcas noslēgumā viņi prezentēs Kuldīgā pavadītajā laikā radītos projektus, kā arī idejas darbiem, ko attīstīt programmas ietvaros gada laikā.

ISSP Kuldīgas lekciju programma
ISSP Kuldīgas lekciju programma