/ Foto Kvartāls / Notikumi

Arnis Balčus prezentē Uzvaras parku Londonā

16. martā plkst. 18.00 Londonas The Photographer’s Gallery grāmatnīcā norisināsies latviešu mākslinieka Arņa Balčus fotogrāmatas Victory Park prezentācija.

Fotogrāmatas centrā ir pretrunīgais Uzvaras parks Rīgā, kalpo par fonu mākslinieka abstraktajai, metaforās un simbolos balstītajai improvizācijai. Grāmatas dizains ir tikpat izaicinošs, trausls, manipilējams, cik Uzvaras parka sociālpolitiskais konteksts. Arņa Balčus fotogrāmata izdota Berlīnes izdevniecībā Brave Books un tā jau tikusi prezentēta Rīgā un Berlīnē. Londonas prezentācija notiks prestižās Londonas Fotogrāfijas galerijas grāmatnīcā. The Photographer’s Gallery ir lielākā fotogrāfijas medijam veltītā galerija Londonā, kurā tikuši izstādīti tādi pasaulslaveni autori, kā Andreass Gurskis, Martins Pārs, Boriss Mihailovs, Jurgens Tellers, bet šobrīd galerijas telpās skatāma nozīmīgā Deutsche Borse fotogrāfijas balvas izstāde.

Balčus fotogrāmatas prezentācija norisinās Baltijas valstu kultūras programmas Londonas grāmatu tirgus ietvaros.

Fotogrāmata pieejama arī Latvijā Jāņa Rozes grāmatnīcās, Fotomuzejā, Istabā, Robert’s Books, NicePlace Telpa un vietnē balcus.lv