/ Jūlija Kriviča / Foto stāsts

Drosme un jaunatne

Daring & Youth (Drosme un jaunatne) ir huligānu grupa, kuru satiku pirms dažiem gadiem. Jaunieši fotogrāfijās ir bijušie brīvprātīgie karavīri un labējie politiskie aktīvisti. Tai pat laikā viņi ir daļa no globalizētās jaunatnes: viņi ceļo, izklaidējas, cīnās par dzīvnieku tiesībām un, tāpat kā mēs visi, veido savu tēlu internetā. Šo šķietami krasi atšķirīgo ideju sadursme kļuva par iedvesmu manam darbam.

Es fotografēju un tai pat laikā piedalījos publiskos protesta pasākumos pamestajā Kultūras pilī un vēl joprojām atvērtajā Jaunatnes pilī manā dzimtajā pilsētā. Tolaik tika uzsākta tā dēvētā “dekomunizācija”. Viņi sāka ar komunistisko līderu pieminekļu demontāžu, pēc tam mainīja ielu un pilsētu nosaukumus. Vērojot šīs pārmaiņas, es sāku raudzīties uz Daring & Youth kā metaforu mūsdienu politiskajiem procesiem.

Jūlija Kriviča (Yulia Krivich, 1988) ir dzimusi Dņepropetrovskā Ukrainā, bet šobrīd dzīvo Varšavā. Viņai bijušas izstādes Polijā, Ukrainā, Itālijā un citviet, pirms diviem gadiem viņai iznāca fotogrāmata par jauniešiem Ukrainā.