/ Andrejs Strokins / Foto stāsts

Palladium

Šī fotogrāfiju sērija sastāv no atrasta arhīva fotouzņēmumiem, kuru autors – nezināms fotogrāfs – padomju Rīgā strādājis kinoteātrī Palladium. Laika periodā no kinoteātra atjaunošanas 1957. gadā atjaunotajā līdz pat ugunsgrēkam 1963. gadā Palladium ne vien demonstrēja kino, bet arī kā kultūras nams organizēja bērnu rītus, šaha turnīrus, koru un deju kolektīvu un, protams, arī neizbēgamās partijas funkcionāru uzstāšanās.

Līdz pat mūsdienām mēs spēcīgi pārdzīvojam padomju laika sekas, un šos attēlus katrs skatās ar savu personīgo pieredzi, bet jebkurš arhīva materiāls nes līdzi nostalģiju, un tieši tāpēc man ir būtiski, lai nenotiktu aizgājušā perioda romantizācija.

Andrejs Strokins (1984) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu, fotogrāfiju studējis ISSP Vasaras skolā, kā arī Sputnik Photo un The Joop Swart meistarklasēs. Plašāku atzinību ieguvis ar savu dokumentālo sēriju par Bolderāju, taču pēdējos gados pievērsies vernakulārai fotogrāfijai. Palladium nupat izdots grāmatā.