/ Zuzana Halanova un Daniels Laurincs / Foto stāsts

Dārzs

Pēdējo divdesmit gadu laikā neviena vieta pasaulē nav piedzīvojusi lielāku IT uzplaukumu par Indijas Silīcija ieleju Bengalūru. Vairāk nekā 80% iedzīvotāju strādā IT jomā, un pilsēta kļuvusi par Indijas sapni, kas piesaista jauniešus no visas valsts. Vidusšķira aug, un šī vieta ir ne tikai mainījusi savu vizuālo infrastruktūru, bet radījusi arī virtuālu pasauli bez sociālām robežām. Šis liberālais dzīvesveids krasi saduras ar tradicionālo Indijas kultūru, kas pastāvējusi pēdējos 5000 gadus – stipras ģimenes tradīcijas, sabiedrība ar kastu un dzimumu nošķīrumiem, visur klātesošie reliģiskie rituāli.

Agrāk Bengalūru sauca par dārzu pilsētu. Tagad Ēdenes dārzu zemes virsū pārstāv IT uzņēmumi, kas piedāvā plašas karjeras iespējas un greznu Rietumu dzīvesveidu. Neraugoties uz savu pievilcību, IT paaudzes dzīve noved pie apjukuma, depresijas, sociālas izolācijas un identitātes krīzes – pilsētā, kurā viss notiek ar silīcija kapacitātes pieaugošo ātrumu.

Zuzana Halanova (Zuzana Halanova, 1978) un Daniels Laurincs (Daniel Laurinc, 1982) dzimuši Bratislavā, Slovākijā, un patlaban studē Radošās fotogrāfijas institūtā Opavā, Čehijā. Viņiem bijušas izstādes Francijā, Portugālē, Somijā, Austrijā, Čehijā un Slovākijā.