/ Foto Kvartāls / Notikumi

Somu fotogrāfs rīko vienas dienas darbnīcu Fotomuzejā

2018. gada 24. februārī visas dienas garumā Latvijas Fotogrāfijas muzejā notiks darbnīca Vadlīnijas projektu sagatavošanas un ieviešanas uzlabošanai, kuru vadīs somu fotogrāfs un pētnieks Harri Pelviranta.

Dalībai tiek aicināti fotogrāfi, kuri jau ir guvuši pieredzi starptautiskās izstādēs. Darbnīcas laikā dalībniekiem būs iespēja konsultēties par saviem projektiem, kas šobrīd norisinās (lūgums paņemt tos līdzi) vai vēl tiek plānoti nākotnē, gūt jaunu pieredzi un dalīties pieredzē ar citiem. Ieteikumi un padomi katram dalībniekam tiks sniegti individuāli. Pirms darbnīcas apmeklējuma dalībniekam vajadzētu saprast, ko tieši viņš vēlas, realizējot projektu – publicēt grāmatu, izveidot izstādi, dabūt vietu uzņēmumā vai kaut ko citu. Pasākumu organizē Transeurope.

Darbnīca notiks visas dienas garumā, dalības maksa 20 EUR, vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās šeit.

Harri Pelviranta ir 1971. gadā Somijā dzimis fotogrāfs un pētnieks. Viņš ir ieguvis doktora grādu fotogrāfijā Ālto Universitātē, Dizaina un arhitektūras nodaļa (2012. gadā). Viņa darbi ir bijuši gan daudzās personālizstādēs, gan grupu izstādēs. Dažas no pēdējām ir grupas izstāde Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Roberta Kapas laikmetīgās fotogrāfijas centrā Budapeštā, Nacionālajā mākslas un amatniecības muzejā Zagrebā, Metropoles mākslas centrā Belfāstā, kā arī personālizstādes H2O galerijā Barselonā, CFF galerijā Stokholmā un Tamperes mākslas muzejā Somijā.

Mākslinieku visvairāk interesē tēmas, kas ir saistītas ar vardarbību un vīrišķību, bieži vien viņš tās sasaista savos darbos. Viņa mākslinieciskā pieeja ir atkarīga no projekta, rezultāts var būt fotogrāfija vai dokumentāls stāsts, kustīgs vai nekustīgs attēls. Daudzi viņa darbi var būt klasificēti kā dokumentāli, tomēr viņa darbs ir vērsts uz kritiskās metodes aktivizēšanu dokumentālā diskursā.