/ Foto Kvartāls / Blogs

Zināmi FK Balvas 2018 finālisti

FK redakcija ir izvēlējusies 10 jaunos Latvijas fotogrāfus, kas 14. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill sacentīsies par FK Balvu – Sony kameru ILCE5100L, kā arī publikāciju žurnālā FK. Savukārt portāla Delfi skatītāju balsojumā tiks noskaidrots fotogrāfs, kurš saņems īpašu pārsteiguma balvu.

Publisko prezentāciju laikā katrs finālists dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, kamēr fonā tiks projicētas autora fotogrāfijas. Prezentāciju komentēs žūrijas locekļi, jautājumus varēs uzdot arī skatītāji. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – mākslas zinātniece un kritiķe Santa Mičule, fotogrāfs un fotogrāmatu izdevējs Endrjū Miksis no Lietuvas/ASV, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis direktors Arnis Balčus.

FK Balvu jau ceturto gadu organizē FK sadarbībā ar Sony, tā norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2018 ietvaros.

10 finālisti ir:

Foto – Aiga Ozoliņa

Aiga Ozoliņa (1985) ir mācījusies modes promociju un attēlu veidošanu University for the Creative Arts Londonā, ikdienā darbojas modes fotogrāfijā. Konkursā piedalās ar fotostāstu par jauniešiem, kas dzīvo Austrumeiropas pilsētas nomalē un sapņo par dzīvi Berlīnē.

Foto – Anita Rozentāle

Anita Rozentāle (1990) ir studējusi mākslu Southemptonas Solent University un fotogrāfiju Glasgow School of Art Skotijā. Sērijā Hiccocampus-less viņa veidojusi cianotipus par attiecībām starp atmiņu un realitāti.

Foto – Annemarija Gulbe

Annemarija Gulbe (1997) šobrīd studē vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā un fotogrāfiju ISSP Skolā. Projektā Love Re-Search viņa vēro mīlestību kā sev nesaprotamu parādību.

Foto – Dārta Kalmuka

Dārta Kalmuka (1995) studē vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā, bet savulaik izgājusi arī fotokursus pie Andreja Granta Tehniskās jaunrades namā. Viņas sērija Sajūtu konstruktors ir par pilsētā un dabā pastāvošajām struktūrām un līniju ritmiem.

Foto – Gunita Kļava

Gunita Kļava (1993) studējusi LKA Latvijas Kultūras koledžā Kultūras menedžmentu ar specializāciju fotogrāfijā. Fotogrāfiju sērijā Alter Ego viņa spēlējas ar izaicinājumiem būt pašam.

Foto – Henrijs Laķis

Henrijs Laķis (1997) strādā ar fotogrāfiju un video. Fotogrāfijā viņu interesē gan politika un multikulturālisms, gan ikdienas dzīve un cilvēku attiecības.

Foto – Lāsma Eriņa

Lāsma Eriņa (2000) šobrīd mācās foto dizaina nodaļā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā. Konkursā piedalās ar divām sērijām 2 nedēļas un Domu slazds, ko vieno interese par melnbalto fotogrāfiju.

Foto – Marija Luīze Meļķe

Marija Luīze Meļķe (1997) mācās Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolā, nodarbojas arī ar dzeju un zīmēšanu. the sky, the hotel ir viņas pirmā apzināti veidotā fotosērija.

Foto – Tedis Teodors Murņikovs

Tedis Teodors Murņikovs (1995) šobrīd apgūst fotogrāfiju Bedfordšīras universitātē Anglijā. Sērijā BrutalNotSoBrutal viņš reflektē par klimata izmaiņām un dabu.

Foto – Viktorija Paegle

Viktorija Paegle (1992) šobrīd studē komunikāciju Rīgas Stradiņa universitātē. Sērijā Human In The Animal Book veidota kā pretreakcija apkārtējai vīriešu attieksmei pret sievietēm.