“Foto Kvartāls” ir žurnāls par fotogrāfiju un vizuālo kultūru Latvijā, Baltijas valstīs, Austrumeiropā un pasaulē.

Žurnāls iznāk reizi trīs mēnešos:
martā, jūnijā, septembrī, decembrī.

Nr. 3(7) Septembris / 2007

Ieskats saturā:
Latvijas fotogrāfijas klasika – Valdis Brauns. Jaunais fotogrāfs Uldis Daugaviņš un mūsdienu kultūras simboli – lielveikali. Andris Kozlovskis fotografē Kubā, izmantojot infrasarkano staru fotogrāfiju, savukārt latviete Zane Mellupe studē Londonā, strādā Ķīnā un piedāvā jaunāko foto sēriju “Neona Šanhaja”. Unikāla iespēja skatīt fotogrāfes Māras Brašmanes lietu pasaules vērojumus klasiskajā melnbaltajā fotogrāfijā.
Helēna van Mēne (Nīderlande) intervijā Janai Kukainei – par to, kā pazaudēt laika izjūtu fotoportretos. Uz filosofiskām pārdomām aicina gleznotājas un fotogrāfes Dženijas Sevilas (Lielbritānija / Itālija) izsmalcinātie akti.
Teorētisks pētījums par Rīgas panorāmu 1890. – 1940. gada pastkartēs, Vairis Strazds raksta par fotogrāfijas aktualitātēm reklāmā, “Foto Kvartāls” sveic fotoklubu “Rīga” jubilejā un vēsta par foto projektiem Venēcijas mākslas biennālē.
Numura akcents – dzīvnieka portrets. Maija Rudovska iepazīstina ar fotogrāfes Urzulas Bēmeres (Vācija) rūpīgi veidoto Eiropas valstu govju portretu kolekciju un Tomaša Agata Blonska (Slovākija) ekspresīvajiem vistu un gaiļu portretiem. Savukārt Irēna Bužinska piedāvā tikšanos ar unikālu personību laikmetīgajā mākslā – fotogrāfu Viljamu Vegmanu (ASV), kura darbu centrā – suns, kurš iejūtas cilvēku profesijās un apģērbos.

“Foto Kvartāla” pielikumā

Abonēt žurnālu un iegādāties jaunāko vai iepriekšējos numurus iespējams izdevniecības interneta veikalā ar piegādi jebkurā valstī!