“Foto Kvartāls” ir žurnāls par fotogrāfiju un vizuālo kultūru Latvijā, Baltijas valstīs, Austrumeiropā un pasaulē.

Žurnāls iznāk reizi divos mēnešos:
februārī, aprīlī, jūnijā, augustā, oktobrī, decembrī.

Nr. 3(11) Jūnijs / 2008

Ieskats saturā:
Šajā “Foto Kvartāla” numurā lasītājiem tiek piedāvāts plašs materiāls par foto akciju “Viena diena Latvijā”. Režisore un publiciste Ilona Brūvere stāsta par akcijas ieceri un tās veidotājiem 1987. gadā, bet autores intervija ar fotogrāfu Ilmāru Znotiņu sniedz padziļinātu ieskatu 2007. gada fotosesijas notikumos.
Mākslas kritiķe un žurnāliste Jana Kukaine iepazīstina ar fotogrāfes Astrīdas Meirānes “Salona viesiem”. Saruna un mākslinieces fotogrāfijas raisa pārdomas par cilvēkiem, laiku, retro un “vecmodīgā” izpratni mūsdienās.
Par fotogrāfa un pedagoga Mārtiņa Krūmiņa eksperimentiem fotogrāfijā raksta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja speciāliste Baiba Vanaga, bet Latvijas fotogrāfijas apskata turpinājumā mākslas zinātniece Maija Rudovska aicina ieskatīties jaunās paaudzes mākslinieka Edgara Jurjāna provocējošajos uzņēmumos.
Rakstu sērijā par fotogrāfiju pasaulē mākslas zinātniece Antra Priede iepazīstina ar irāņu fotogrāfu Bahmanu Džalali, kas ir viens no nozīmīgākajiem Irānas vizuālā koptēla veidotājiem un pētniekiem. Mākslas kritiķe Alise Tīfentāle piedāvā ieskatu Londonā dzīvojošā nozīmīgā vācu mākslinieka un fotogrāfa Volfganga Tilmansa darbu izstādē, kas ir apskatāma Berlīnē. Savukārt Santa Rēmere raksta par japāņu fotogrāfa Džiro Išiharas daiļradi, kas rāda sērijveida bezrobežu un bezrakstura telpu mūsdienu pasaulē.
Fotogrāfijas vēsturi šoreiz pārstāv itāļu neoreālisms. Zane Onckule parāda to ne tikai kā leģendāru virzienu kino, bet atklāj tā nozīmi arī fotogrāfijā.
Alise Tīfentāle aicina ieskatīties Hamburgas 4. fotogrāfijas triennālē un tās ietvaros vasarā apskatāmajās Kandidas Hēferes, Tomasa Demanda, Šāronas Lokhārtas, Pētera Fišli, Dāvida Veisa un citu mākslinieku personālizstādēs.

“Foto Kvartāla” pielikumā

Abonēt žurnālu un iegādāties jaunāko vai iepriekšējos numurus iespējams izdevniecības interneta veikalā ar piegādi jebkurā valstī!