“Foto Kvartāls” ir žurnāls par fotogrāfiju un vizuālo kultūru Latvijā, Baltijas valstīs, Austrumeiropā un pasaulē.

Žurnāls iznāk reizi divos mēnešos:
februārī, aprīlī, jūnijā, augustā, oktobrī, decembrī.

Nr. 4 (12) Augusts / 2008

Ieskats saturā:
Numura centrālais raksts ir veltīts Latvijas mūsdienu fotogrāfijas izstādei “Medijs ir vēstījums?”, kas būs skatāma no 28. augusta līdz 28. septembrim Andrejsalā. Mākslas zinātniece un izstādes kuratore Līga Lindenbauma raksta par izstādes ieceri un iepazīstina ar māksliniekiem un viņu darbiem.
Lasītājiem tiek piedāvati vairāki Krievijas kultūras sezonai Latvijā veltīti raksti: fotogrāfes un mākslas zinātnieces Jekaterinas Vikuļinas intervija ar Maskavas Fotogrāfijas nama direktori Olgu Sviblovu un saruna ar laikmetīgās fotogrāfijas aģentūras, galerijas un žurnāla Photographer.ru pārstāvjiem - galerijas direktori Larisu Grinbergu un direktoru padomes priekšsēdētāju Vladimiru Dudčenko. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore Irēna Bužinska iepazīstina ar izcilo krievu pilsētu ainavu fotogrāfu Nikolaju Rahmanovu.
Mākslas vērotājs Jānis Borgs sniedz ieskatu Latvijas fotogrāfijas klasiķa un nozīmīga Rīgas ainavu iemūžinātāja Leona Baloža dzīvē un darbos, savukārt filosofs Jānis Taurens piedāvā eseju par Rīgas siluetu fotogrāfijās ar Leona Baloža uzņēmumiem.
Latvijas fotogrāfijas apskata turpinājumā fotogrāfe un fotokluba “Rīga” vadītāja Eiženija Anna Freimane piedāvā interviju ar fotogrāfu Aivi Šmulderu.
Brīvā laika fotogrāfs Alberts Ziemelis stāsta par savu fotografēšanas pieredzi Nepālā, un Alfrēds Dreiblats atklāj, kādas bija grūtības, nodarbojoties ar fotogrāfiju pirmajos pēckara gados.

“Foto Kvartāla” pielikumā

Abonēt žurnālu un iegādāties jaunāko vai iepriekšējos numurus iespējams izdevniecības interneta veikalā ar piegādi jebkurā valstī!