/ Arnis Balčus / Blogs

Ogrē notiek Foto dienas

Šogad ikgadējais foto seminārs Egona Spura ceļš ir izaudzis līdz festivāla apmēriem. Jau no 1. oktobra Ogrē norisinās Foto dienas, tomēr galvenie pasākumi vēl ir priekšā.

13. oktobrī pl. 18.00 Ogres Kultūras centra Kamerzālē durvis vērs foto izstāde Pilsētvide, kurā piedalās 28 autori no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Turcijas un Sīrijas. 15. oktobrī pl. 17.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejā atklās Egona Spura izstādi Rīgas 19. gadsimta un 20. gadsimta sākuma proletāriešu rajonos. Stundu vēlāk Ogres Mākslas skolas izstāžu zālē atklās Aleksandra Gronska izstādi Pastorāle, kurai pl. 19.00 sekos tikšanās ar autoru Kūrmājas restorānā Senjorita Kukū.

Ogres Foto dienas ir veltītas dokumentālai fotogrāfijai, pilsētas vides un norišu fiksācijai fotogrāfijā. Šīs tēmas savās lekcijās iztirzās arī pasākuma īpašais viesis, starptautisku atzinību guvušais krievu fotogrāfs Igors Muhins, kurš 27. un 28. oktobrī lasīs divas lekcijas – Ielu fotogrāfija un Portreti no Coja līdz Pussy Riot. Tāpat Igors Muhins 26. oktobra vakarā Ogres Kultūras centrā vadīs portfolio skati. Pieteikties aicināti autori, kuru fotogrāfiskā pieredze ir ilgāka par četriem gadiem. Skatei pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 20. oktobrim.

Jau tradicionālais seminārs Egona Spura ceļš un fotogrāfu maratons (20 autoru prezentācijas) 27. un 28. oktobrī norisināsies Ogres mūzikas skolas Lielajā zāle. Skatītājiem ieeja brīva.

Savukāt Aļņa Stakles meistardarbnīca Nevietas topogrāfija Ogres Kultūras centrā notiks no 24. līdz 26. oktobrim.

Vairāk informācijas par Foto dienām meklējiet pasākuma mājas lapā.