/ Arnis Balčus / Blogs

Tallinā sākas fotofestivāls

Durvis ver pirmais Tallinas fotomēnesis – šodien, rīt un parīt tiek atklātas vairākas fotoizstādes. Fotofestivāla rīkotāji kā centrālās izstādes izceļ trīs: pirmā ir trīs igauņu autoru eksperimentālie darbi, otrā – ārzemju autoru grupas izstāde “Beyond” KUMU mākslas muzejā, bet trešā – Baltijas fotogrāfu darbu skate Tallinas Mākslas hallē.

Taču paralēli šīm izstādēm būs skatāmi arī citi projekti, piemēram, Jāna Klošeiko darbi, kuros 20 gadu garumā dokumentēti notikumi Tallinas Brīvības laukumā, padomju laika propagandas fotogrāfiju izlase no Valsts arhīva, Igaunijas fotogrāfija no 1850. līdz 1912. gadam. Turpretim Borisa Mihailova izstāde ar melnbaltajiem pašportretiem jau ir atvēta.

Jāatzīmē arī fotoseminārs par fotogrāfijas reprezentāciju mūsdienās, kas norisināsies šo piektdien KUMU, kā arī jau otrais foto gadatirgus, kas no 28. līdz 29. oktobrim mājos Rotermana kvartālā. Fotomēneša ietvaros arī dažādi satelītpasākumi, kā izstādes dzīvokļos vai darbu projekcijas pilsētvidē. Programmu var apskatīt fotofestivāla mājas lapā.

Sanāksme Brīvības laukumā pēc Igaunijas PSR vēlēšanām. Foto - Gunnars Loss (no izstādes "Padomju propagandas fotogrāfija 1944-1985")
Sanāksme Brīvības laukumā pēc Igaunijas PSR vēlēšanām 1951. gada februārī. Foto - Gunnars Loss (no izstādes "Padomju propagandas fotogrāfija 1944-1985")