/ Elīna Ruka / Notikumi

Notiks jau desmitais Kauņas Foto festivāls

Kauņas Foto festivāls, atzīmējot tā pastāvēšanas 10. gadadienu, šī gada programu iesāks nevis kā ierasti – septembrī, bet jau aprīlī.

11. aprīlī Mykolas Žilinskas mākslas galerijā tiks atklāta izstāde ar 12 starptautisku fotogrāfu dalību, un tā aplūkos, kādas ir svinību tēmas tendences fotogrāfijā.

Savukārt 12. aprīlī Kauņas Fotogrāfijas galerijā atklās poļu fotogrāfa Mačija Dahoviča (Maciej Dachowicz) izstādi, bet Meno parkas galerijā tiks izrādītas vācietes Katrīnas Valas (Catrine Val) un Reiņa Hofmaņa fotogrāfijas. Reinis Hofmanis izstādē piedalīsies ar sēriju LARP, kurā ilustrē brīvdabas lomu spēļu dalībiekus. Līdz septembra vidum festivāla viesiem būs iespēja klausīties fotogrāfu uzstāšanās, piedalīties meistarklasēs, kā arī portfolio skatēs. Jau trešo gadu festivāls organizē portfolio skati – konkursu Kaunas Photo Star, kuras uzvarētājs balvā iegūst iespēju izveidot vairākas personālizstādes.

Līdz 10. aprīlim vēl iespējams pieteikties meistarklasē, kuru no 12. līdz 14. aprīlim vadīs ukraiņu fotogrāfs Aleksandrs Gļadelovs (Aleksandr Glyadyelov). Meistarklases mēŗķis ir palīdzēt uzlabot prasmes veidot foto stāstu, strādāt ar dažādām tēmām, kas balstītas ielu fotogrāfijas un sociālo problēmu tradīcijā, kā arī attīstīt personīgo redzējumu. Gļadelovs ilgstoši stādājis kā foto žurnālists, atspoguļojot notikumus un konfliktus bijušās Padomju Savienības teritorijā, kā arī Čehijā, Francijā un Amerikas Savienotajās valstīs. Deviņdesmito gadu vidū viņš vairāk pievērsies ilgtermiņa foto projektiem, veidojot stāstus par bērniem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm un HIV/AIDS epidēmiju.