/ Arnis Balčus / Notikumi

Iespējams pieteikties World Press Photo meistarklasei

No 14. maija līdz 2. jūnijam Rīgā, Sv.Pētera baznīcā būs apskatāma prestižā Pasaules preses fotogrāfijas (World Press Photo 2013) izstāde. Ceļojošajā izstāde ir unikāla – aptuveni 200 ikgadējā preses foto konkursā godalgotās fotogrāfijas apceļo 100 pasaules lielpilsētas. Izstādi Rīgā organizē biedrība ISSP un biedrība Ascendum.

Šī gada World Press Photo konkursā piedalījās fotogrāfi no 124 valstīm, kas žūrijas vērtējumam iesniedza vairāk kā 100 000 fotogrāfijas. Konkursā godalgotās fotogrāfijas atspoguļo izcilāko un radošāko mūsdienu fotožurnālistiku deviņās kategorijās – tie ir gan ziņu attēli, gan portreti, ikdienas dzīves skati, dabas un sporta foto. Labāko attēlu izstāde veicina diskusijas sabiedrībā par globāli aktuāliem jautājumiem un iepriekšējā gada svarīgākajiem notikumiem. Šogad pirmo reizi kopš 1991. gada Pasaules preses fotogrāfijas izstāde būs apskatāma Rīgā. Rīgā ar publisku lekciju uzstāsies World Press Photo Gada fotogrāfijas 2012 balvas ieguvējs Pols Hansens.

Latvijas fotožurnalisti un dokumentālā žanra fotogrāfi var pieteikties uz meistarklasi ar Janu Grarupu, kā arī uz portfolio skati ar trim lieliskiem fotogrāfiem:

– Meistarklase ar dāņu fotožurnālistu, astoņkāršo World Press Photo uzvarētāju Janu Grarupu:
Keep it simple: The Essence of Photojournalism
24. – 26. maijā
Informācija un pieteikšanās: http://www.issp.lv/en/workshops/jan-grarup-masterclass-in-riga
Dalības maksa: 30 LVL, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam.

– Portfolio skate ar World Press Photo laureātiem – Stefanu Vanfleterenu, Janu Grarupu, Aleksandru Gronski
24. maijā no 10:00 – 13:00
Informācija un pieteikšanās: http://www.issp.lv/en/news/world-press-photo-portfolio-reviews
Dalība bez maksas, pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam.

Uz abiem pasākumiem pieteikties iespējams līdz 10.maijam.

Pola Hansena, Jana Grarupa un Stefana Vanfleterena publiskās lekcijas notiks Kino Splendid Palace Mazajā zālē 23. maijā, no 16:00 – 22:00.

Vairāk informācijas www.worldpressphoto.lv