/ Liāna Ivete Beņķe / Notikumi

ISSP Skola izsludina pieteikšanos

Līdz 21. jūnijam izsludināta pieteikšanās divu gadu fotogrāfijas izglītības programmai ISSP Skola, kurā apmācības sniegs tādi atpazīstami Latvijas fotogrāfi kā Iveta Vaivode, Arnis Balčus, Alnis Stakle, Aleksandrs Gronskis, filozofs Kārlis Vērpe un kuratore Solvita Krese, kā arī plašs pieaicinātu speciālistu loks no Latvijas un ārvalstīm.

ISSP Skola darbojas jau trešo gadu. Tā ir biedrības ISSP aizsākta neformālās izglītības programma fotogrāfijas teorijā un praksē, kuras mērķis ir piedāvāt kvalitatīvu izglītību Latvijas fotogrāfiem un attīstīt jauno autoru un fotogrāfijas pazinēju paaudzi, sniedzot priekšstatu par mūsdienu fotogrāfijas radošajām, dokumentālajām un starpdisciplinārajām iespējām. Divu gadu laikā studenti paplašinās izpratni par fotogrāfiju kā mediju un realizēs vairākus mācību projektus, kā arī personisko autorprojektu, gūstot pieredzi no labākajiem Latvijas un ārvalstu speciālistiem.

Skolas nodarbības vada pasniedzēju pamatsastāvs: Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus un Kārlis Vērpe, kā arī uz atsevišķiem kursiem pieaicinātie Aleksandrs Gronskis, Solvita Krese un Liāna Ivete Beņķe. Paralēli pamatkursa nodarbībām, ar savu personisko pieredzi regulāri dalās pieaicinātie vieslektori, piem., Andrejs Grants, Inta Ruka, Inese Baranovska, Ivars Grāvlejs, Sergejs Kruks un citi fotogrāfijas profesionāļi un mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm. Skolas mācību grafiks ir pielāgots strādājošo/studējošo dalībnieku vajadzībām. Mācību kopējais ilgums – 18 mēneši.

Šo trešdien, 5. jūnijā, interesenti tiek aicināti uz ISSP Skolas pirmā izlaiduma darbu prezentāciju un atvērto durvju dienu Raiņa bulvārī 31 no plkst. 18.00 – 23.00. Uz vietas būs iespējams iepazīties ar pasniedzējiem un studentiem, kā arī apskatīt un izšķirstīt ISSP Skolas šī gada absolventu gala darbus – personiskās fotogrāfijas autorgrāmatas.

Plašāka informācija par ISSP Skolu un pieteikšanos mājas lapā.