/ Foto Kvartāls / Notikumi

Latvijas fotogrāfija Frankfurtē

No 17. oktobra līdz 10. novembrim Frankfurtes AusstellungsHalle 1A būs skatāma izstāde A Sense of Place. Laikmetīgā Latvijas fotogrāfija. Izstāde ir viens no Eiropas Centrālās bankas organizētājiem Latvijas kultūras dienu pasākumiem.

Izstādē piedalās trīs Latvijas fotogrāfi Arnis Balčus, Reinis Hofmanis un Alnis Stakle, kas Latvijas ainavā meklē zīmes, kas raksturo viņu mājvietu. Ainavu veido dabas un arī kultūras radītie elementi, to mijiedarbība. Saskarsme ar tiem var veidot īpašu vietas sajūtu, kuru savās fotogrāfijās atspoguļo fotogrāfi. Alnis Stakle sērijā Not Even Something fotografē takas un ceļus naktī Daugavpilī, kurus pilsētas kartēs neatrast, Arnis Balčus Latvijas piezīmēs dokumentē kolektīvos rituālus un ikdienišķo vidi mazpilsētās un nomalēs, bet Reini Hofmani sērijās Pārdod un Privāts interesē zīmju sistēma ainavā. Ainava ir kā valoda, kas ir nemitīgā konfliktā starp oficiālo tūristiem domāto reprezentāciju un patieso – bieži vien globalizācijas neskarto sadzīves realitāti. Fotogrāfi mums parāda ainavas komponentus, kas veido naratīvu par telpu, kurā viņi dzīvo, tās sabiedrību un vēsturi, kā arī reprezentē to, kā latvieši paši sevi redz pasaules kontekstā.

Saistībā ar izstādi arī izdots 96 lappušu biezs katalogs. Izstādi un izdevumu atbalsta Latvijas Banka, Rīgas Dome, Rīgas Brīvosta, Live Riga, Arctic Paper un ArtGlass.