/ Foto Kvartāls / Notikumi

Siguldā atklās Marnica un Veģa izstādi

9. janvārī plkst.18 Siguldas pagasta kultūras namā tiks atklāta Arno Marnica un Ilvara Veģa izstāde Koki un gaisma pilsētā, kas ir daļa no Vides mākslas festivāla Cilvēks. Daba. Nākotne.

Vai mūs nākotnē sagaida dabas uzvara pār urbāno vidi? Vai arī urbānās idejas uzvarēs un daba atkāpsies cilvēka priekšā? Šie jautājumi jau divus gadus kalpo par galveno vadmotīvu festivālam.

Latvijas Kultūras koledžas fotogrāfijas specializācijas vadītāja Arno Marnica fotogrāfijas izstādei Koki pilsētā tapušas piecu gadu garumā, laika posmā no 2007. līdz 2011.gadam. Sērija veidota kā autora interpretācija par koku ēnu sniegto vēstījumu cilvēkiem. Izstādē redzamos darbus iezīmē kontrasts – pilsēta kā urbāna vide, kas veido pretstatu koka dabiskajai videi – mežam. Fotogrāfijās kā galvenais tēls tiek izmantota koka ēna, gaismas un tumsas saspēle. Izstādes darbos aplūkojama gaismēnu un līniju mijiedarbība ar dažādiem pilsētvidē sastopamajiem objektiem kā fasāžu sienām, durvīm un logiem. Neatņemams darbu papildinājums ir nosaukumi, kas atklāj autora saskatīto vēstījumu fotogrāfijās redzamā tēla saspēlē ar pilsētvidi.

Ilvars Veģis ikdienā nodarbojas ar skaņas ierakstīšanu un apstrādi, taču viņa vaļasprieks ir radīt interesantu apgaismojumu.

Izstāde būs apskatāma no 9. janvāra līdz 30.janvārim Siguldas pagasta kultūras namā Zinātnes ielā 7b, darba dienās no plkst.10 līdz 19, sestdienās un svētdienās no 10 līdz 14. Ieeja brīva.

Pēc izstādes atklāšanas plkst.19 notiks diskusiju cikla Latvieša identitāte otrā diskusija par tēmu Māksla un mākslinieki. Ieejas maksa 3 EUR.