/ Foto Kvartāls / Notikumi

ArtVilnius uzmanības centrā šogad ir fotogrāfija

No 18. līdz 21. jūnijam notiks 5. starptautiskā mākslas mese ArtVilnius. Šogad tās uzmanības centrā būs fotogrāfija.

Solo izstāde veltīta Antana Sutkus jubilejai. To papildinās izstāde, kurā piedalās lietuviešu mākslinieku pāris no Parīzes S&P Stanikas (Pauļus Stanikas (Paulius Stanikas) un Svajone Stanikiene (Svajonė Stanikienė)), tiks prezentēta Lewben Mākslas fonda kolekcija (Žilvinas Kempinas, Rejs Bartkus, Aidas Bareikis, Kestutis Zapkus) un Cyland.org videomākslas kolekcija. Vladimirs Tarasovs izveidos īpašu instalāciju skulptūru un instalāciju izstādei Taka (the Path) .

Publiskās diskusijas centrēsies ap laikmetīgās fotogrāfijas kolekcionēšanu, teoriju un praksi. Plašo meses programmu papildinās tikšanās ar māksliniekiem, filmu skates, publikācijas, kā arī mākslas inkubatora Rupert Art, Jonas Mekas Vizuālās mākslas centra, Viļņas, Latvijas un Ukrainas mākslas augstskolu galeriju prezentācijas.

Mesē piedalīsies ap 70 galeriju no 16 valstīm – Austrijas, Baltkrievijas, Itālijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Francijas, Krievijas, Slovākijas, Šveices, Gruzijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Vācijas, Ukrainas un Lielbritānijas. Mese notiks Litexpo izstāžu un kongresu centrā Viļņā. Paralēli mesei Prospektas galerijā norināsies latviešu fotogrāfu izstāde Sense of Place, bet meses norises vietā paredzēta arī prezentācija par laikmetīgo Latvijas fotomākslu.