/ Foto Kvartāls / Notikumi

Totāla fotogrāfija / Dublis Nr.3½ Rīgas Centrālajā bibliotēkā

No 5. septembra līdz 4. oktobrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma apvienības TF4 izstāde Totāla fotogrāfija / Dublis Nr.3½.

TF4 ir Latvijas fotogrāfu apvienība, dibināta 2011. gadā Rīgā, kura darbojas dokumentālās fotogrāfijas žanrā un cieši sadarbojas ar fotogrāfu Leonīdu Tugaļevu. Totāla fotogrāfija / Dublis Nr.3½ ir ceturtā grupas izstāde, kurā būs aplūkojami autoru darbi ar vienotu tēmu — Latvija, tās galvaspilsēta Rīga, mīlestība pret savu zemi un pilsētu.

Leonīds Tugaļevs prezentēs iepriekš nepublicētu fotogrāfiju kolekciju no sava arhīva. Varēs aplūkot kolekciju Mākslas dienas (1983), atsevišķa kolekcija veltīta leģendārajam latviešu režisoram Jurim Podniekam (1982).

Irēnas Stefanovičas fotogrāfiju izlasē pilsēta kļuvusi noslēpumaina. Rīga parādās netieši, starp kontrastiem, kas sastopami ik uz soļa. Realitāte un atspulgs, vēstures pavedieni un mūsdienu dvesma viens no otra nav atdalāmi.

Andželinas Brailko kolekcijas tēma ir ceļi un celiņi. Rīgas maģistrāles ar to spēku un ātrumu un lauku ieliņas ar to īpašo, kluso šarmu. Autore izvēlējusies parādīt Rīgu, neatraujot to no mūsu saknēm — laukiem un dabas. Šajā kolekcijā tiek pētīts, cik dažādi ceļi šķērso ikviena cilvēka dzīves ceļu, vienlaikus katrā no tiem cenšoties nepazaudēt pašam sevi.

Izstādes atklāšana paredzēta piektdien, 5. septembrī, plkst. 18.00, Rīgas Centrālajā bibliotēkā 2.stāvā, Brīvības ielā 49/53.