/ Foto Kvartāls / Notikumi

Lauras Appenas izstāde Sarkandaugava

6. septembrī Sarkandaugavas parkā būs apskatāma Lauras Appenas brīvdabas foto izstāde Sarkandaugava. Izstāde ir daļa no urbānā eksperimenta Sarkanās upes pērles un festivāla Survival Kit.

Fotogrāfe Laura Appena, kuras bērnības atmiņas saistās ar Sarkandaugavu, melnbaltā vienkāršībā iemūžinājusi vietējās apkaimes šarmu pilsētniekus un noskaņu pilno, vienkāršo ikdienu. “Klaiņojot ar fotokameru pa Sarkandaugavas ielām, centos tikt vaļā no nedrošības sajūtas un stereotipiem, lai kļūtu par tādu kā savējo, bet, tajā pašā laikā nepazaudētu pirmo iespaidu tvērienu. Uzkrītošie kontrasti, kur jauno laiku modernizētais sacenšas ar laika zoba paplucināto, drīz vien kļuva par fonu, uz kura “iznāca” mana fotostāsta jaunie varoņi un sadzīviskas miniatūras. Cilvēkus, vidi un abu mijiedarbību ikdienas ritmā es centos satvert noskaņās, tēlos, zīmēs un simbolos, kas pēkšņi parādījās un pazuda kā dzīvās bildes garām skrienoša loga četrstūrī,” stāsta Appena.

Savukārt 28. septembrī Lauras Appenas foto sērija būs meklējama Sarkandaugavas ielās, kad to kopā ar Sarkandaugavas apkaimes stāstiem varēs iepazīt īpaši veidotā veloekskursijā.