/ Foto Kvartāls / Notikumi

Sense of Place ceļo uz Minsku

Oktobrī Baltkrievijas galvaspilsētā notiks Minskas Fotomēnesis, kas koncentrēsies un kaimiņvalstu un Baltkrievijas fotogrāfiju. Tajā piedalīsies arī Latvijas fotogrāfi Arnis Balčus, Reinis Hofmanis un Alnis Stakle ar projektu Sense of Place.

Minskas Fotomēnesī būs apskatāmi Krievijas autoru darbi FotoDepartamenta fonda kūrētajā izstādē We-ll-timed, vācu fotogrāfa Arno Fišera (Arno Fischer) izstāde, Varšavas Mākslas akadēmijas Fotogrāfiskā naratīva meistarklases absolventu darbi, starptautiskā konkursa FotoEvidence 2013 uzvarētāji, kā arī lietuviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfa Endrjū Mikša (Andrew Miksys) projekts Tulpes (Tulips) par Baltkrievijas Valsts svētkiem.

Festivālā būs apskatāmas arī vairāku starptautisku konkursu finālistu un uzvarētāju darbu projekcijas kā Lodzas festivāla (Polija) Grand Prix 2014, Arlas (Francija) Prix Voies Off 2014 un World Press Photo Multimedia 2014. Tiks demonstrēts arī multimediju projekts Rulet.

Minskas Fotomēnesis pievērsīsies arī baltkrievu autoru darbiem, iepazīstinot skatītājus gan ar Baltkrievijas fotogrāfijas klasiķiem, gan jauniem autoriem.

Festivāla laikā kursēs tramvajs, kurā būs apskatāma Dmitrija (Dmitry Brushko) un Sergeja Bruško (Sergei Brushko) fotogrāfiju izstāde, kas būs mūsdienīgs Sergeja Bruško 1987. gada izstādes atkārtojums. Baltkrievijas Valsts mākslas akadēmijā būs redzami Photoiskusstvo kolektīva autoru darbi. Būs apskatāmi arī avangarda mākslas grupas Baltkrievijas klimats (Belarusian climate) darbi, kas aktīvi darbojās pagājušā gadsimta 80. gadu beigās. Modernās mākslas muzejā būs apskatāmas jauno fotogrāfu Aljaksandra Veledzimoviča (Aliaksandr Vieliedzimovič), Viktara Hilicki (Viktar Hilicki) un Alekseja Šļuka (Alexei Shlyk) personālizstādes.

Latviešu fotogrāfu izstāde Sense of Place norisināsies laikmetīgās mākslas galerijā Ў no 6. līdz 26. oktobrim. Izstādes atklāšana paredzēta 6. oktobrī plkst. 19:00. Izstāde jau tikusi izrādīta Frankfurtē un Viļņā.

Paralēli izstādēm notiks lekcijas un citi pasākumi.