/ Foto Kvartāls / Notikumi

Divas LKK studentu izstādes

2. janvārī  plkst. 19.00 kafejnīcā  Austra atklās izstādi Poetically man dwells, kurā piedalās četri Latvijas Kultūras koledžas (LKK) fotogrāfijas specializācijas absolventi: Marts Jurkovskis, Madara Nainiša, Oskars Sedols un Līga Vēliņa.

3. janvārī plkst. 19.00 Kalnciema kvartāla vīnu veikala telpās atklās LKK trešā kursa studenšu Paulas Turkas un Lindas Brensones izstādi Cilvēks +.

Izstāde Poetically man dwells balstās uz Martina Heidegera (Martin Heidegger) tāda paša nosaukuma eseju – Frīdriha Holgerina (Friedrich Holgerin) poēmas In lovely blue analīzi, kas apspēlē eksistenciālas tēmas kā cilvēka uzkavēšanās uz šīs zemes. Izstāde Poetically man dwells pievēršas dažādām cilvēka un telpas mijiedarbības formām.

Oskara Sedola sērijā Manipulācija cilvēka „uzkavēšanās” tiek saistīta ar kapitālistiskās pasaules radītajiem noteikumiem un manipulācijām, kas ierobežo indivīdu brīvību. Madaras Nainišas dokumentālā fotosērija Palikt klusumā stāsta par sabiedrības daļu, kas izvēlējusies atgriezties pie dabas un vienkāršības. Marts Jurkovskis sērijā Ainava pēc notikuma pēta vides psihoģeogrāfisko dabu un vietu nozīmes transformāciju cilvēka uztverē. Līgas Vēliņas sērija Dialogs padomju telpā, apvienojot fotoattēlus ar grafikas tehnikām, balstās uz autores vecvecāku liecībām.

Izstāde līdz 2. februārim apskatāma kafejnīcā Austra Kr. Barona ielā 41/43 darba dienās un sestdienās.

Foto sērijā Cilvēks + piedalās divas ģimenes. Paula Turka un Linda Brensone izvirza mērķi noskaidrot katra ģimenes locekļa individuālās vērtības, liekot tiem izvēlēties savu mīļāko lietu, kas var nebūt priekšmets. Autores dokumentē arī katra foto sērijas dalībnieka izvēles iemeslus un analizē izvēlētās lietas.

Izstāde apskatāma līdz 30. janvārim.