/ Foto Kvartāls / Notikumi

Kuldīgā notiks starptautiski pazīstamu fotogrāfu lekcijas

No 15. – 21. martam Kuldīgā ISSP Starptautiskās meistarklases laikā notiks lekcijas un prezentācijas, kuras apmeklēt aicināts ikviens fotogrāfijas, mākslas un žurnālistikas interesents. Sestdien, 21. martā, atklās izstādi, kurā būs apskatāms nedēļas laikā paveiktais.

Meistarklases dalībnieki sāks darbu pie saviem ilgtermiņa autorprojektiem, kā arī veidos fotogrāfiju sērijas un instalācijas par Kuldīgu. ISSP Meistarklasē piedalīsies 24 fotogrāfi no 12 pasaules valstīm. Viens no meistarklases vadītājiem ir Ārons Šūmans (Aaron Schuman, Lielbritānija) – pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla SeeSaw Magazine dibinātājs. Starp pasniedzējiem ir arī viens no pasaulē atpazīstamākajiem fotožurnalistiem, daudzkārtējs World Press Photo un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Yuri Kozyrev, Krievija) un ietekmīgā fotožurnālistikas izdevuma Russian Reporter Magazine redaktors Andrejs Poļikanovs (Andrei Polikanov, Krievija).

Lekcijas un prezentācijas notiks Kuldīgas Mākslas skolā, Pētera ielā 5, angļu valodā. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 15. martā.

Plkst. 20.00 – 22.00 ISSP, Ārons Šūmans.
Šūmans stāstīs par saviem darbiem, kas bieži skar tēmas kā atmiņa, nostaļģija un ģimenes vēsture.

Pirmdien, 16. martā.

Plkst. 20.00 – 22.00 Jurijs Kozirevs, Andrejs Poļikanovs. 
Kozirevs stāstīs par savu pieredzi, gadiem fotografējot pasaules “karstajos punktos”, bet fotoredaktors Poļikanovs dalīsies ar sava darba specifiku un interesantākajiem notikumiem.

Otrdien, 17. martā, un trešdien, 18. martā.

Plkst. 20.00 – 22.00 Dalībnieku portfolio prezentācijas. 
ISSP meistarklases dalībnieki rādīs savus interesantākos projektus.

Sestdien, 21. martā.
Plkst. 18.00 Rezultātu prezentācija, izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6.