/ Foto Kvartāls / Konkursi

Zināmi FK Portfolio balvas finālisti

FK redakcija vēlas pateikties visiem tiem, kas iesniedza savus darbus FK Portfolio balvai! Kopumā saņēmām 95 pieteikumus un atlasīt 10 labākos patiešām bija ļoti sarežģīti, jo konkurence bija liela. Ar prieku paziņojam, ka FK redakcija ir izvēlējusies jaunos fotogrāfus, kas 29. aprīlī plkst. 18.00 koprades telpā The Mill piedalīsies publiskajās portfolio prezentācijās starptautiskas žūrijas priekšā. Finālam izvirzīti – Agnese Mūrniece, Anete Skuja, Gļebs Tibo, Juris Justs, Līga Vēliņa, Madara Nainiša, Margrieta Dreiblate, Paulis Jakušonoks, Reinis Fjodorovs un Viktorija Eksta.

Vakara noslēgumā tiks izvēlēts FK Portfolio balvas uzvarētājs, kurš saņems vērtīgas balvas – Sony A6000 fotokameru, fotogrāmatu Latvijas ainava, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā FK. Balvas žūriju sastāda – kuratore Ieva Meilute Svinkuņiene (Ieva Meilutė-Svinkūnienė) no Kauņas Fotogrāfijas galerijas, neatkarīgs kritiķis un kurators no Igaunijas – Indreks Grigors (Indrek Grigor), fotogrāfs un RSU Komunikācijas fakultātes studiju programmas Fotogrāfija vadītājs Alnis Stakle, kā arī fotogrāfs un FK galvenais redaktors Arnis Balčus.

FK Portfolio balva ir jauns konkurss, ko šogad izsludināja žurnāls FK sadarbībā ar Sony un Rīgas Fotomēnesi. Tā mērķis ir dot iespēju jaunajiem Latvijas fotogrāfiem parādīt savu jaunradi plašākas publikas priekšā, saņemt kritiku un ieteikumus radošajai attīstībai, kā arī veidot jaunus kontaktus, kas varētu palīdzēt autoru turpmākā darbā. Uz pasākumu aicināti visi interesenti un ieeja tajā ir bez maksas.

Vairāk informācijas: http://fotokvartals.lv/balva