/ Foto Kvartāls / Notikumi

Fotomuzejā būs skatāma Andreja Strokina personālizstāde

No 16. jūlija Latvijas Fotogrāfijas muzejā skatāma fotogrāfa Andreja Strokina izstāde Cilvēki kāpās, kas papildināta ar autora veidotām instalācijām.

Projekts Cilvēki kāpās pēta robežu starp pilsētvidi un dabu Bolderājas un Daugavgrīvas rajonos. Andrejs Strokins atzīmē, ka šī teritorija ir interesanta gan ar tās ģeogrāfisko novietojumu, gan vēsturisko fonu: “Pēc 2. pasaules kara šie rajoni piedzīvoja lielas pārmaiņas – zvejnieku ciemi, kuri šeit bija pastāvējuši, tika aizstāti ar blokmājām, un daļa no Daugavgrīvas kļuva par militāru un līdz ar to iedzīvotājiem slēgtu teritoriju. Kāpas, uz kurām celta Bolderāja un Daugavgrīva, izmantotas silikāta ķieģeļu ražošanai, var teikt, visa Rīga uzbūvēta no šiem ķieģeļiem.” Izstādi Andrejs Strokins saņēma balvā, 2013. gadā uzvarot Kaunas Photo Star 2013 portfolio skatē.

Andrejs Strokins (1984) ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu. Fotogrāfiju studējis ISSP vasaras skolā un bijis poļu fotogrāfu grupas Sputnik Photos gadu ilgās meistarklases dalībnieks, pagājušajā gadā piedalījies arī The Joop Swart meistarklasē Nīderlandē. Kopš 2009. gada aktīvi piedalās autoru grupu izstādēs un veido savas personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp, Turcijā, Francijā, Portugālē un Islandē. Andrejs Strokins ir ieguvis otro vietu La Quatrieme Image (Francija) konkursā, kā arī otro vietu Photo Annual Awards konkursā dokumentālās fotogrāfijas kategorijā.

Izstāde būs apskatāma līdz 16. augustam.