/ Foto Kvartāls / Notikumi

Rīgā notiks Magnum fotogrāfu lekcijas

ISSP desmitās jubilejas programmas ietvaros Rīgā savus darbus prezentēs divi atzīti fotogrāfi, ISSP 2015 pasniedzēji – Džims Goldbergs un Alesandra Sangvineti. Publiskā lekcija notiks 11. augustā 18.00 Nordic Club House (Kalēju 3), ieeja brīva.

Aģentūras Magnum biedrs Džims Goldbergs ir viens no mūsdienu atzītākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem, kurš jau vairāk nekā 30 gadus izceļas ar eksperimentālu pieeju, apvienojot attēlus un tekstu. Savos darbos viņš pētījis sociāli nozīmīgas tēmas, no ASV ienākumu nevienlīdzības līdz jauniešiem, kas aizbēguši no mājām, un migrācijai Eiropā, vienmēr cieši sadarbojoties ar iesaistītajiem cilvēkiem.

Pazīstamā Magnum aģentūras dokumentālā fotogrāfe Alesandra Sangvineti ilgstoši dzīvojusi un strādājusi gan ASV, gan Argentīnā, un izceļas ar intīmiem un emocionāliem portretiem. Pazīstamākā sērija The Adventures of Guille and Belinda dokumentē divu Argentīnas lauku meiteņu dzīvi un pieaugšanu vairāk nekā 15 gadu garumā. Lekcijā Sangvineti stāstīs par saviem pazīstamākajiem darbiem un to tapšanas procesu.