/ Foto Kvartāls / Notikumi

Aicina pieteikties fotogrāfijas rezidencei Kuldīgā

Līdz 15. aprīlim fotogrāfi un mākslinieki, kas strādā ar fotogrāfiju, aicināti pieteikties fotogrāfijas rezidencei Kuldīgā. Rezidences programmu organizē ISSP sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci. Dalībai programmā tiks izvēlēti trīs mākslinieki, kas strādā ar fotogrāfijas mediju gan no Latvijas, gan ārzemēm. Rezidence ilgs trīs nedēļas.

Fotogrāfijas rezidences programma paredzēta fotogrāfiem un māksliniekiem, kas strādā ar fotogrāfiju, kurus interesē pavadīt laiku Kuldīgā, veidojot jaunus darbus vai turpinot jau iesāktu projektu. Rezidence noritēs no 5. līdz 26. augustam un programmas ietvaros mākslinieki aicināti savos darbos pievērtsties Kuldīgai, tās iedzīvotājiem un vietējām tradīcijām. Programmas mērķis ir sniegt jaunu perspektīvu uz kultūrvēsturiski bagāto pilsētu un veicinātu pārdomas par tās identitāti mūsdienās. Rezidenti uzturēsies Kuldīgas Mākslinieku rezidences telpās – skaistā restaurētu koku māju kompleksā ar plašu dārzu pašā pilsētas centrā.

Rezidences laiks sakrīt ar Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu (ISSP, 6. – 14. augusts) Pelčos, netālu no Kuldīgas. Rezidentiem būs iespēja piedalīties ISSP vakara lekciju programmā un veidot kontaktus ar starptautiskiem fotogrāfijas jomas profesionāļiem.

Rezidences laikā māksliniekiem tiek piedāvāta vieta dzīvošanai un strādāšanai. Mākslinieki tiks izvēlēti, balstoties uz iesutīto pieteikumu kvalitāti.

Vairāk informācijas un pieteikšanās: http://ej.uz/residency2016