/ Foto Kvartāls / Notikumi

Aicina pieteikties radošajām darbnīcām

Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 ietvaros svētdien, 24. aprīlī, notiks divas bezmaksas radošās darbnīcas, kas atvērtas interesentiem ar dažādu pieredzi un sagatavotības līmeni.

Radošās darbnīcas sniegs neformālas izglītības iespējas jaunajiem māksliniekiem un citu radošo nozaru pārstāvjiem, kā arī ļaus paplašināt zināšanas par kultūru un mākslu, izmantojot fotogrāfiju kā sociāli iedarbīgu mediju. Nodarbībās gan teorētiskā, gan praktiskā veidā tiks aplūkoti dažādi ar fotogrāfiju saistīti jautājumi.

Eksistence un prezentācija starp privāto un publisko (vada Tūla Alajoki, Backlight Photo Festival, Somija). Radošā darbnīca sastāvēs no īsa ievada un diskusijām par “privāto” un “publisko”, ar nodomu atstājot jēdzienus brīvi interpretējamus. Mērķis ir pētīt un apšaubīt “privātā” un “publiskā” nozīmi, – gan attiecībā uz privāto un tā reprezentāciju publiski, gan definējot privāto un publisko telpu, privatizējot publisko un otrādi, piedzīvojot privāto vai publisko skatījumu, privātumu un iekāroto publicitāti sociālo tīklu un virtuālās vides kontekstā.

Grāmatu salikšanas un iesiešanas darbnīca (vada Vilma Samuļonīte un Gītis Skudzinsks, Lietuva), izdevniecības NoRoutineBooks dibinātāji). Ja tev jebkad ir bijusi interese par grāmatu veidošanu, tad Salikšanas un grāmatu iesiešanas darbnīca ir domāta tam, lai to pamēģinātu. Radošā darbnīca sastāvēs no vairākām daļām: sakārtošanas/salikšanas, grāmatu veidošanas un pēcapstrādes procesu izvēles.

Darbnīcu mērķis ir padziļināt zināšanas un izpratni par fotogrāfiju un iepazīstināt ar jaunākajām aktualitātēm tās izmantošanas iespējās. Pasākuma mērķauditorija ir gan skolu un augstskolu vecuma jaunieši, gan pieaugušie, kas fotogrāfiju praktizē hobija līmenī, amatierfotogrāfi un citi interesenti, kuri vēlas apgūt šī medija iespēju daudzveidību un to radoši izmantot.

Darba valoda – angļu.

Pieteikties darbnīcām var elektroniski, līdz 15. aprīlim aizpildot anketu mājas lapā.