/ Foto Kvartāls / Notikumi

Aicina uz tikšanos ar izstādes Restart kuratori Ingu Brūveri

Svētdien, 29. maijā, plkst. 12.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa notiks tikšanās ar Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 centrālās izstādes Restart kuratori un RFB 2016 vadītāju Ingu Brūveri.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 centrālais notikums – starptautiskā izstāde Restart, kurā piedalās autori no Latvijas, Baltijas, Eiropas un Amerikas Rīgas mākslas telpā skatāma līdz 12. jūnijam. To raksturo ideja par nepieciešamību dziļāk saprast šodienas pasauli, izceļot tās dialektisko saistību ar pagātni un nākotni. Izstāde iekļauj 18 mākslinieku darbus, kas stāsta un rada iespaidus par jauna, ievērības cienīga skatījuma uz pagātni esamību un demonstrē gluži vai meistarklasi attēlu pārstrādei mentālā piesārņojuma apstākļos. Vienlaikus izstādē ir izvirzītas šodienas fotogrāfijas kā mākslas prakses tendences, jo moderno tehnoloģiju straujās attīstības rezultātā nākas pārvērtēt arī attēlu nozīmi un to sniegto vēstījumu.

“Kā laika telpā ir mainījusies izpratne par fotogrāfiju un tās klātbūtni mākslas darba ietvaros?” ir viens no jautājumiem, par kuru runās tikšanās laikā izstādes kuratore Inga Brūvere.

Inga Brūvere (1963) ir māksliniece un kuratore, izglītību ieguvusi J. Rozentāla mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā (mākslas maģistra grāds, 2003). Realizējusi vairākus projektus un izstādes Latvijā un ārzemēs, festivāla Rīgas Fotomēnesis 2014Rīga 2014 kultūras programmas notikums vadītāja, kā arī Rīgas Fotogrāfijas biennāles līdzdibinātāja, vadītāja (2015).

Ieejas biļete uz pasākumu EUR 2.50. Skolēniem un studentiem (uzrādot apliecinošu dokumentu) EUR 1.25, senioriem (uzrādot apliecinošu dokumentu) EUR 1.50.