/ Foto Kvartāls / Notikumi

Atklās ISSP Skolas absolventu izstādi Apvērstā telpa

Rīgas Fotomēneša 2016 ietvaros no 3. līdz 19. jūnijam Kaņepes Kultūras centrā būs apskatāma fotogrāfijas izstāde Apvērstā telpa, kurā savus autorprojektus prezentēs ISSP Skolas 2016. gada absolventi. Izstādes atklāšana notiks 2. jūnijā plkst. 19.00.

Izstādē piedalās astoņi jaunie autori ar mācību laikā tapušiem fotogrāfijas projektiem, instalācijām un fotogrāmatām: Krista Valaine, Laima Vainiņa, Liene Biezā, Liene Leonoviča, Linda Ansone, Ieva Vīksne, Līga Goldberga, Nora Vrubļevska. Izstādes kuratore Iveta Vaivode skaidro: “Jēdzienu telpa parasti uztveram kā vietas apzīmētāju, bet Gastons Bašelārs savā grāmatā Telpas poēzija (La poetique de l’espace) ar to piedāvā saprast arī mentālo, apziņas telpu. Telpu, kurā mūsu personiskā vēsture kļūst poētiska, bet mūsu pasaules izpratni palīdzējusi veidot bērnības māju arhitektūra. Arī izstādes Apvērstā telpa autori meklē saikni starp vidi, vietu un apziņu.”

Apvērstā telpa ir jau ceturtā ISSP Skolas absolventu izstāde. ISSP Skola ir 2011. gadā dibināta divu gadu neformālās izglītības programma laikmetīgajā fotogrāfijā. Tā piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu.